Türk Kadınlar Birliği’nin yeni başkanı Nermin Dabağ oldu

Gümüşhane’de çeyrek asırdır Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube başkanlığı görevini yürüten Aynur Çubukçu’nun yerine yeni Başkan Nermin Dabağ oldu.

Türk Kadınlar Birliği’nin yeni başkanı Nermin Dabağ oldu

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Nermin Dabağ’la aynı oyu alan Çubukçu, 25 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini bırakıp Onursal Başkan ilan edilirken, şube başkanlığa Nermin Dabağ seçildi.

52 delegesi olan derneğin seçimlerin ardından bir açıklama yapan yeni Başkan Nermin Dabağ, Gümüşhane’nin yetiştirdiği bir kadın olarak Türk kadının hak ettiği saygınlık ve eşitliği sağlaması için ekibiyle birlikte ellerinden gelenin fazlasını başaracaklarından kuşkusunun olmadığını söyledi.

Yeni dönemde yapacakları etkinlikler, sosyal projeler, eğitimler, seminerler ve faaliyetlerle Gümüşhane'nin tüm kadınlarına dokunmaya ve ulaşmaya çalışacaklarını kaydeden Dabağ, “Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi: "Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.” Yapılan seçim sonucunda seçilen yönetim kurulumuzu da tebrik ediyor, sözlerimi yine Atatürk ün bir cümlesi ile sonlandırmak istiyorum: "Dünyada her şey kadının eseridir” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi'nin yeni yönetim kurulu üyelikleri ise şöyle: 

Şube Başkanı: Nermin Dabağ
Başkan Yardımcısı: Hamiyet Acet
Sayman: Işılay Karabiber
Sekreter: Tuba Acet
Üye: Asuman Dabağ
Üye: Ömür Özer
Üye: Zehra Aygün
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Derya
Derya - 12 ay Önce

Başarılar dilerim Nermin ablacığım

EKREM YILDIZ
EKREM YILDIZ - 12 ay Önce

Hayırlı Olsun...

Yaşar Temel TURHAN
Yaşar Temel TURHAN - 12 ay Önce

Nermin Dabağ kardeşimize yeni görevinde yönetim kurulu ile birlikte başarılar dilerim.

Ozan
Ozan - 12 ay Önce

Görevinizde başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER