Türk Sağlık-Sen, 112'lerde taşeronlaşmaya karşı çıktı

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, 112 Acil Servis ambulanslarında görevlendirmek üzere hizmet alımı yöntemiyle taşeron şoför istihdamının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türk Sağlık-Sen, 112'lerde taşeronlaşmaya karşı çıktı
Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, 112 Acil Servis ambulanslarında görevlendirmek üzere hizmet alımı yöntemiyle taşeron şoför istihdamının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil sağlık hizmetlerinde hizmet alımı yöntemiyle şoför istihdamı yapacağını ve 112 Acil sağlık hizmetlerindeki çalışma şeklini yeniden düzenleyeceği ile ilgili bir yazıyı İl Sağlık Müdürlüklerine gönderdiğini hatırlatan Aydın, bahse konu yazıdaki düzenlemelerin hayata geçmesi ile 112 acil sağlık hizmetlerinde taşeronlaşmanın bir istihdam modeli olarak benimseneceğini, bu çağdaş kölelik sistemi ile çalışma huzuru ve barışının zarar göreceğini savundu.

112’lerde taşeron istihdamını çözüm olarak düşünenler, ya 112 hizmetlerini devletin asli ve sürekli görevleri arasında kabul etmediğini ya da Anayasayı ihlal ettiklerini bilmediklerini kaydeden Aydın, “Yukarıdaki seçeneklerden hangisi gerçekse şüyuu vukuundan beter bir durum vardır. Ambulanslarda görevlendirmek üzere hizmet alımı yöntemiyle 4 Bin şoför taşeron çalışan olarak istihdam edilmek istenmesi kabul edilemezdir. 112’lerde kadrolu şoför sayısı toplam 1200’dür.  Bu sayının 3.3 katına yakın bir sayıda çalışanın taşeron olarak sistemin içine dahil etmenin anlamı belli bir süre içinde özele devredilen kamu kuruluşları gibi 112’leride özelleştirmektir. Dün ambulanslar için ihale çıkarılmıştı. Bugün şoförler taşeron oluyor. Yarın bir sonraki adım tümüyle özelleştirme ve kamu çalışanlarının görevlerine son verme olacağı da açıktır.” dedi.

112 acil sağlık hizmetlerinde personel eksikliğinin olduğunu fakat bu eksikliğin giderilmesi için getirilecek çözümün adının Çalışma Bakanının tabiri ile ‘Çağdaş Kölelik’ diye tarif edilen taşeron çalıştırma olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Aydın, “Türk Sağlık-Sen olarak kamuda taşeronlaşmaya, devletin yürütmesi gereken asli işlerin taşeron çalışanlara gördürülmesine her zaman karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. 112’lerde yapılmak istenen bu düzenleme ile ilgilide hukuki girişimlerde bulunacağız. 112’lerin taşeronlaşmasının önüne geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER