Türk Telekom Fen Lisesi Geleneğini Bozmadı

3. Orhan Yüce Matematik Ve Fen Bilimleri Bilim Olimpiyatı Başvuruları Başladı

Türk Telekom Fen Lisesi Geleneğini Bozmadı
Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından 2009 yılında faaliyete geçen ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Orhan Yüce Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatlarının başvuruları başladı.

Projenin 3. ayağının startını veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Türk Telekom Fen Lisesinin kurulduğu günden bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Merhum Orhan Yüce’nin adını yaşatmak için gerçekleştirilen Bilim Olimpiyatında amacın, Gümüşhane geneli İlköğretim okullarının 8. sınıfları arasında Matematik ve Fen Bilimlerine olan ilgiyi artırmak, öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimleri seviyelerini görmelerini sağlamak, kendilerine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma şuurunu kazandırmak ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Ömer Pir ise Gümüşhane’nin başarı seviyesinin kalıcı ve sürekli olması için öğrenci ve ailelerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, aynı okul türü ilimizde olmasına rağmen veliler çocuklarını erken yaşlarda il dışına yollayarak büyük bir risk aldıklarını uyum probleminden dolayı başarılı öğrencilerin dezavantajla karşılaştıklarını belirtti.

Gümüşhane’ye sınav için gelen gençlere ildeki okulların tanıtımının yapılacağı bir programın da sınavdan sonra gerçekleştirileceğini, ayrıca sınav günü öğrenci velilerinin de Türk Telekom Fen Lisesine davet edilerek il genelindeki okullar hakkında bilgilendirmeler yapılacağını kaydeden Pir, “12 Mart 2012 tarihinde başlayan yarışmanın başvuruları 26 Mart 2012 tarihinde sona erecek olup, yarışmaya katılacak olan 8. sınıf öğrencileri müracaatlarını İlköğretim Okul Müdürlüklerine yapacak ve online olarak www.gumushanefenlisesi.k12.tr adresine de yapabileceklerdir. 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü  Saat 10.00 da gerçekleştirilecek olan Orhan Yüce Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyat sınavında dereceye giren öğrenci ve okullara çeşitli ödüller verilecek olup yarışmanın masrafları Süheyl Yüce tarafından karşılanacaktır.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2012, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER