Türkiye’nin Milli Uzay Programını bir Gümüşhaneli anlattı

Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek Bilim” programına katılan Gümüşhaneli hemşehrimiz Doç.Dr. Arif Karabeyoğlu, Türkiye’nin Milli Uzay Programını anlattı.

Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek Bilim” programına katılan Gümüşhaneli hemşehrimiz Doç.Dr. Arif Karabeyoğlu, Türkiye’nin Milli Uzay Programını anlattı.

Dün akşam Habertürk kanalında Türkiye’nin Milli Uzay Programı için Fatih Altaylı’nın konuğu olan Doç.Dr. Arif Karabeyoğlu,aynı zamanda TRT Belgesel kanalında yayınlanan “Uzayın Bilinmeyenleri” programını sunuyor.

Gümüşhane eşrafından ve 1977 yılında CHP İstanbul Milletvekili olan merhum Enver Karabeyoğlu’nun oğlu ve 1980 öncesi AP Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Karabeyoğlu ve GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Metin Akagün’ün yeğeni.

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Karabeyoğlu, 1993-1998 yılları arasında ABD’nin en ünlü üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini tamamladı. 

Halen Koç Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Karabeyoğlu, Roket Sistemleri üzerinde çalışıyor. Çalışma alanı ile ilgili birçok makalesi yanında patentleri de bulunan Karabeyoğlu’nun başlıca çalışma alanları roket fırlatma, gaz türbinleri, fırlatma sistemlerinin tasarımı ve optimizasyonu, yeşil enerji, enerji sistemlerinin arıza analizi.

ABD’de Stanford bünyesinde ve NASA’da birçok projede görev alan Karabeyoğlu bu süreçte Türkiye’nin Uzay Programı ile de ilgilenen, mühendis, endüstriyel tasarımcı, teknoloji girişimcisi, SpaceX ve Elon Musk’la birlikte de çalıştı. 

Karabeyoğlu, 1999'da (SPG) Space Propulsion Group şirketini kurdu ve 2005 yılına kadar burada baş bilim adamı olarak çalıştı ve ardından da şirketin günlük operasyonlarını başkan ve baş teknik sorumlusu olarak yürütme sorumluluğunu üstlendi. 

Geniş bir bilgi birikimine sahip hemşerimiz Karabeyoğlu, programda Türkiye’nin uzay programını desteklediğini belirterek projeyi de açık ve anlaşılır bir biçimde açıkladı.

Haber: Yusuf Sadık - Demokrat Gümüşhane Gazetesi
 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 14:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adrumuz
Adrumuz - 3 yıl Önce

Uzayın Bilinmeyenleri | Evren'in Sırları isimli belgeseli sunanda aynı kişi yıllardır izliyoruz

SIRADAKİ HABER