Turkuaz Koleji daha güçlü bir kadro ile geliyor

Gümüşhane'de geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Özel Turkuaz Koleji yönetimi Gümüşhane basını ile bir araya gelerek kolejin 2015-2016 eğitim öğretim yılı çalışmaları, elde edilen başarıları ve 2016-2017 yılı hedeflerini anlattı.

Turkuaz Koleji daha güçlü bir kadro ile geliyor
Gümüşhane'de geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Özel Turkuaz Koleji yönetimi Gümüşhane basını ile bir araya gelerek kolejin 2015-2016 eğitim öğretim yılı çalışmaları, elde edilen başarıları ve 2016-2017 yılı hedeflerini anlattı.

Keyvenim Restoranda düzenlenen toplantıda Turkuaz Koleji Ortaokul-Lise Müdürü Mehrali Soydaş, Rehber Öğretmen Yaşar İspir, Türkçe Öğretmeni Duygu Köksal ve Fizik Öğretmeni Aydın Zengin kolej hakkında bilgiler aktararak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yeni eğitim öğretim döneminin başta Gümüşhane olmak üzere tüm Türkiye’de güzel günlere vesile olmasını dilediğini kaydeden Soydaş,Turkuaz Kolejinin yenilenmiş güçlü bir kadro ile hizmet vermekte olduğunu, Gümüşhane'nin eğitim-öğretim hayatına yeni bir soluk, farklı bir vizyon getirmek amacıyla kurulan Turkuaz Koleji birinci yılını geride bıraktığını söyledi.

Kuruluşunun ilk yılında gerek TEOG sınavlarında gerekse YGS/LYS'de planlanan hedeflere ulaştıklarını belirten Soydaş, “TEOG'da 16 öğrencimizden 6’sı Fen Liselerine, 9 öğrencimiz Anadolu Liselerine 1 öğrencimiz ise Sağlık Meslek Lisesine yerleşerek yüzümüzü güldürdüler. Üniversite sınavlarına hazırlanan 12.sınıf öğrencilerimiz ise ilk yılımızda beklentilerimizin çok üzerine çıkarak göstermiş oldukları çabanın karşılığını aldılar. 17 Öğrencimizden 8 öğrencimiz tercih yapma hakkını kullandı ve 8 i de hedeflediği bölümleri kazandılar Hukuk, Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, PDR, Psikoloji, İletişim, İşletme gibi hatırı sayılır bölümleri kazanarak bizi ve ailelerini gururlandırdılar” diye konuştu.

Turkuaz Koleji olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılına daha iyi hazırlandıklarını dile getiren Soydaş, “Ses getirecek çalışmalara imza atmak için var gücümüzle çalışacağız. Gücümüz çalışkanlığımız olacak. Resmi Müfredat programıyla birlikte okul içinde dershane etüt ve hafta sonu kurs programları uygulayarak bire bir derslerle öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek için çok yoğun çaba gösteriyoruz” dedi.

Bu yıl yabancı dil eğitiminde Gümüşhane'de bir ilke imza attıklarını ifade eden Soydaş, kadrolarına kattıkları ikisi yabancı olmak üzere beş öğretmen ile birlikte velilere vermiş oldukları sözü tutarak öğrencilere İngilizce konuşabilme ayrıcalığı kazandıracaklarını söyledi. Soydaş, müfredatlarına yabancı öğretmenler eşliğinde speaking (konuşma) dersleri koyarak teori olarak alınan İngilizce derslerini pratiğe dökeceklerini, öğrencilere daha iyi ve kalıcı bir yabancı dil öğrenme imkânı sunacaklarını belirtti.

Uygulamalı dersler (Resim, Müzik, beden Eğitimi, Mutfak sanatları, Düşünme Becerileri)  ile öğrencileri atölye hizmetleriyle destekleyeceklerini ifade eden Soydaş, “Öğrencilerimizin faaliyetlerimize etkin katılımlarını sağlayacağız. Yetenek, beceri ve öz güven gelişimine katkılar sunacağız. Ruh kökümüzden kopmadan modern dünyaya yön verecek; mutlu, erdemli ve başarılı şahsiyetli bireyler yetiştirmek için varız” diye konuştu.

“Bütün bildiklerinizi unutun, Eğitim yeniden yazılıyor” sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Soydaş ve beraberindekiler, Turkuaz Koleji’nin ticari kaygılardan uzak, Gümüşhane insanına faydalı olmak ve kalıcı değerlere destek vermek üzere, memleket sevdalısı insanların kurduğu, hayırseverlerin omuzladığı ve kısa sürede özellikle eğitime verdiği destekle taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan Gümüşhane Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı tarafından kurulduklarını ifade ettiler.

Kolejin kadro ve öğrenci yapısı hakkında bilgiler veren Rehber Öğretmen Yaşar İspir ise Turkuaz Kolejinin; anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde eğitim ve öğretim vereceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl 29 kişilik bir kadro ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İşbir, “Bu dönem 2’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 34 kişilik bir kadro ile hizmet vereceğiz. Geçen yıl birlikte olduğumuz bazı arkadaşlarımız ile yollarımız ayrıldı. Onların yerine kadromuza daha güçlü arkadaşlar dâhil etmek için gayret ettik. Tecrübeli arkadaşlarımız ile birlikte genç ve idealist arkadaşlarımızı harmanlayarak daha kaliteli ve daha güçlü bir kadro oluşturduk. Sınıf mevcutlarımızı 16 öğrenciyi geçmeyecek şekilde planlandık. Geçtiğimiz yıl kolejimizde 190 öğrencimiz vardı. Bu yılki hedefimiz ise 250-260 rakamına ulaşmak. Bu da yaklaşık 8 öğrenciye bir öğretmen anlamına geliyor. Sosyal yönü güçlü, bilgi donanımı yüksek öğrenciler hedefi ile yeni sezona başlamak için hazırız” diye konuştu.

Devlet teşvikinden yararlanmak için Koleje kayıt yaptıran her öğrencinin başvuru yapması gerektiğini hatırlatan İspir, öğrencinin teşvikten yararlanıp yararlanamayacağının, Milli Eğitim Bakanlığının koyduğu kriterlere göre belirlendiğini, Turkuaz Koleji’nin teşvikten yararlanılan okullar listesinde olduğunu söyledi.

Onursal Başkan Osman Akgül, Başkan Vahit Olgun ve üyelerin katkılarıyla GÜSEV tarafından Gümüşhane'ye kazandırılan Turkuaz Koleji’nin 2016-2017 eğitim öğretim hayatına yenilenmiş ve çok daha güçlenmiş kadrosuyla girdiğini kaydeden yetkililer, her zaman ilklere imza atan kolejin Gümüşhane halkına uzun yıllar hizmet etmeyi misyon edindiğini belirterek koleje verilen desteklerden dolayı Gümüşhane halkına teşekkür ettiler.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER