TYP’ye 650 kişilik ödenek daha

Gümüşhane’de Belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere 650 kişilik Toplum Yararına Program ödeneği daha tahsis edildi.

TYP’ye 650 kişilik ödenek daha
Gümüşhane’de Belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere 650 kişilik Toplum Yararına Program ödeneği daha tahsis edildi.

İl ve ilçe Belediye Başkanlıkları tarafından hazırlanan programlar Temmuz ayında başlatılacak. İl/ilçe Belediye Başkanlıkları tarafından yürütülecek olan 650 kişilik programda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şahsen veya internet üzerinden müracaat etmeleri gerekiyor. Programlara son müracaat tarihi ise 26 Haziran 2016 olarak belirlendi.

Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekmektedir.  Ayrıca mevcut mevzuatımız gereği 13 Mayıs 2013 yılı ve devamında belediyelerimizde toplam 18 ay çalışanlar tekrar belediyelerimiz için başvuru yapamayacaklardır. Bunun yanı sıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunmaktadır. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde liste/mülakat yöntemi ile asıl ve yedek listeler belirlenecektir. Daha ayrıntılı bilgi Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan alınabilir.”
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER