UID Genel Başkanı Kuş, hemşehrileriyle buluştu

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Gümüşhaneli hemşehrimiz Köksal Kuş, Trabzon’daki ziyaretleri kapsamında hemşerileriyle bir araya geldi.

UID Genel Başkanı Kuş, hemşehrileriyle buluştu

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kuş, Gümüşhane temaslarının ardından Trabzon'da Ticaret ve Sanayi Odasında Gümüşhaneli hemşehrileriyle buluştu.

Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Meclis Divanı Kâtip Üyesi, Trabzon Gümüşhane Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GÜSİAD) Başkanı, Trabzon Toptancılar Derneği Başkanı, Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu Sözcüsü gibi görevleri bulunan Mehmet Üçüncüoğlu, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ) 9. Bölge Müdürü Gökhan Kömürcüoğlu ve Trabzon Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Veysel Başer katıldı.

Ziyarette bölgesel gelişmeler, uluslararası alanda Gümüşhane ve Trabzon’un ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılabilecek faaliyetler, bölgenin etkin tanıtımında yönelik görünürlük çalışmaları konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Birliğin 8.Dönem Genel Başkanlık görevini yapan Köksal Kuş, Uluslararası Demokratlar Birliğinin (UID) 2004 yılında Köln’de UETD – Union of European Turkish Democrats ismi altında kurulduğunu, daha sonra tüm dünyadan gelen taleplere cevap verebilmek için, 20 Mayıs 2018’de Bosna Hersek’te gerçekleşen, 6. Olağan Genel Kurulu ile ismini UID – Union of International Democrats olarak değiştirdiğini ve bu günden sonra bir dünya teşkilatına evrildiklerini ve Türklerin ve kardeş toplulukların ilişkilerini küresel çapta güçlendirerek ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yakın ilişkiler tesis etme amacıyla faaliyetler yürüttüklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER