Ulaştırma’da 12 Altın Yıl

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile Gümüşhane’ye yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma’da 12 Altın Yıl
AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile Gümüşhane’ye yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydın ve Üstün’ün açıklaması şu şekilde:


“12 YILDA GÜMÜŞHANE’DE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA DA HAYALLER GERÇEK OLMUŞTUR


Çağın ilerisinde bir anlayışla Türkiye’yi ulaştırma ve haberleşme altyapısında dünya standartlarının üstüne taşıdık. Bu büyük yatırımlardan Gümüşhane’de payına düşeni aldı.
•     Karayollarını yeniden yapılandırdık.
•    Yeni nesil teknolojilere erişimin sağlanması için GSM ve
internet yatırımlarına büyük bütçe ayırdık.
•    Ptt’yi çağdaş bir anlayışla yeniden yapılandırdık.

1,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK
•    Gümüşhane’nin yol ağını genişletirken ulaşımda güvenlik
ve kolaylık amacıyla altyapı ve iyileştirme çalışmalarına hız
kesmeden devam ettik.

Bunlara ilaveten 2002-2013 yılları arasında Gümüşhane’de;
• 105 km BY-BSK yapımı
• 1546 km asfalt çalışması,
• 15 adet köprü yapımı,
• 22 adet kaza kara noktası yapımı,
• 12.961 km oto korkuluk yapımı gerçekleştirildi.

BİR RÜYA DAHA GERÇEK OLUYOR 13 KM İLE TÜRKİYE’NİN İKİNCİ BÜYÜK TÜNELİ GÜMÜŞHANE’YE YAPILIYOR
YENİ ZİGANA TÜNELİ
Gümüşhane-Trabzon arasında yapılacak ve yolu 8 km kısaltacak olan Zigana Tüneli projesi tamamlandı, ihale aşamasına geldi. 500 işgününde bitirilmesi planlanan Zigana Tüneli 12 bin 888,5 metre olarak projelendirildi. Bitirildiğinde Türkiye’nin ikinci
en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana tüneli ile kış aylarında şoförlerin korkulu rüyası da sona erecek.
Tünel, Trabzon tarafından Güzelyayla yakınlarında yolun 45. Kilometresinden (1.252 metre rakım) girecek ve 12 bin 888,5 metre sonra (1.211 metre rakım) yolun 54.kilometresinde Köstere’den çıkacak.


GÜMÜŞHANE’YE 500 MİLYON TL’LİK ÇEVRE YOLU

Yaklaşık 500 Milyon TL’ye mal olacak Çevre yolu yapım çalışmaları süratle devam etmektedir.

Gümüşhane’yi şehirler arası ulaşımın cazibe merkezi noktasına taşıyacak olan Çevre Yolu aynı zamanda şehir içi trafiğine de rahat bir nefes aldıracak, alternatif güzergahlar ile şehrin büyümesine katkı sağlayacaktır.


GÜMÜŞHANE’Yİ TÜM KOMŞU İLLERE
BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA BAĞLIYORUZ
Köstere-Gümüşhane arasında 31 km uzunluğundaki bölünmüş yolun 20 kilometresi tamamlanarak trafiğe açıldı. Kalan kesimlerin de süratle tamamlanması hedefleniyor. Toplam olarak 150 km’lik bölünmüş yol çalışmaları hızla devam etmektedir.

PEKÜN DAĞI, TÜNEL İLE GEÇİLECEK

2 Bin 20 metrelik dağ 4 kilometrelik Tünel ile geçilecek ve varyantlar ortadan kalkacak, sürücüler rahat bir nefes alacak.

GÜMÜŞHANE KARAYOLLARINDA TARİHİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞİYOR

Köse-Bayburt Yolu, Kırıklı-Köse yolu, Köse-Kelkit yolu,
Kelkit-Şiran yolu, Kelkit- Erzincan yolu , Şiran-Çamoluk yolu, Çamoluk-Gölova yolu Tirebolu-Kürtün yolu ve Kürtün-Torul yol iyileştirmesi, korkuluk ve beton sathi kaplaması çalışmaları gerçekleştirilmiştir.


GÜMÜŞHANE’YE KARAYOLU DENETLEME İSTASYONU KURULDU

2012 yılında yollarımızı, şoförlerimizi ve yolcularımızı korumak için faaliyete geçen karayolu denetleme istasyonu 20 personel ile hizmet vermektedir.

TÜM İLÇELERİMİZİN ŞEHİR GEÇİŞLERİ YENİLENDİ


GÜMÜŞHANE’DE YOLLAR BÖLÜNÜYOR, GÖNÜLLER BİRLEŞİYOR



İKİSU-ŞİRAN YOLU TARİHİ ÖDENEKLER İLE TAMAMLANIYOR
Yıllardır beklenen ve iktidarımıza kadar %10’u yapılmayan yolun %90’ı asfaltlandı. 2014 yılının yaz aylarında %100’ü tamamlanmış olacaktır. Aynı zamanda yol üzerinde gerekli tünel çalışmaları da devam ediyor.


TAŞ DÜŞMELERİNE KARŞI DAĞLARI ÇELİK AĞLARLA ÖRÜYORUZ

ERZİNCAN-GÜMÜŞHANE KARADENİZ SAHİLİ TREN YOLU PROJESİ İLE GÜMÜŞHANE İPEK DEMİRYOLU’NUN KALBİ OLACAK

Yüzlerce yıllık bir rüyanın ardından, 2009 kasım ayında Güzergah çalışması ihale edilmiş olan Tren Yolunun Avam Projesi tamamlanmıştır. Yapım İhalesi için gerekli çalışmalar karalılıkla yürütülmektedir.
Hem hızlı tren ile yolcu hem de yük taşıma amacıyla gidiş-geliş olmak üzere 2 ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde tasarlanmıştır.
Ortalama seyahat Erzincan-Gümüşhane arası 39 dakika, Gümüşhane-Trabzon arası 53 dakika,Gümüşhane Tirebolu arası 33 dakika, Erzincan-Trabzon arası 1 saat 31 dakika olarak planlanmaktadır.

GÜMÜŞHANE HAVALANACAK

GÜMÜŞHANE SALYAZI HAVAALANI FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gümüşhane Salyazı Havaalanının Faaliyete geçebilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması için ön inceleme ve etüt projeleri devam etmektedir.

GÜMÜŞHANE’DE TARİHİ KÖPRÜLER YENİLENİYOR
Gümüşhane İlinde Karayolları Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 49 adet tarihi köprü bulunmaktadır. Bu köprülerden 5 adedinin Restorasyon uygulaması 1 Milyon TL maliyetle tamamlanmıştır.10 köprünün daha proje çalışması devam ediyor.

Gümüşhane’nin binlerce yıllık tarihi geçmişine ev sahipliği yapan köprülerimizi restore edip yeni nesilleri geçmişimizle kucaklıyoruz.


MOBİL TEKNOLOJİLERDE TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATTIK
Yayla ve köylerde internet hizmeti
İnşa ettiğimiz geniş bant internet altyapısı sayesinde Gümüşhane’de 2004 yılında 150 olan ADSL abonesi sayısı 2013’te 8.933’e yükseldi. Baz istasyonu sayısı 32’den 159’a yükseldi. Daha hızlı ve ekonomik internet bağlantısı için Gümüşhane’de 2002 yılında 592 kilometre olan fiber optik kablo uzunluğunu 825 kilometreye uzattık.

Gümüşhane’de çalışmaların tamamlanması ile Cep telefonu çekmeyen köy kalmayacak.
4.7.2011 tarih ve 27984 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar kurulu kararı çerçevesinde Gümüşhane’de Mobil Haberleşme Altyapısı Bulunmayan yaklaşık 70 yerleşim alanına Mobil Haberleşme Altyapısı kurulumu başladı.

PTT GÜMÜŞHANE’DE ÇAĞI YAKALADI
•    2002 yılında 5, bugün ise 8 işyerinin tamamında online hizmet verilmekte, 2002 yılında 7 kurum/kuruluşa ait iş ve işlemler yapılırken bugün 241 kurum ve kuruluşa ait iş ve işlemler yapılmakta.
•    Yeni konsepti ile 6 Ptt bank Gümüşhanelilerin hizmetindedir.
•    7 Ptt matik ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunulmaktadır.
•    Hiçbir bankanın olmadığı 1 yerleşim yerinde sadece Ptt bank ile halka hizmet verilemektedir.
•    Tüm noktalarda emekli maaşları ödenmektedir.
•    Şubelerimize gelemeyecek durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ayağına PTT gitmekte ve ödemelerini konutlarında teslim etmektedir.

Toplam 67 çalışanı ile Ptt Gümüşhanelilerin hizmetindedir.

PTT YATIRIMLARINI 60 KAT ARTIRDIK

Gümüşhane iline 2002yılı öncesindeki 10 yıllık dönemde toplam 49 Bin TL’lik yatırım yapılmışken 2003 yılı sonrasındaki 10 yıllık dönemde 60 kat artışla 2.9 MilyonTL’lik yatırım harcaması yapılmıştır.

GÜMÜŞHANE’DE TÜM PTT BİNALARIMIZ YENİLENDİ
 Gümüşhane Merkez Ptt Binası Tadilat Öncesi ve Sonrası

•    Gümüşhane Merkez Ptt Baş Müdürlüğü ve Kargo, Kelkit, Köse,Şiran, Torul, Özkürtün Ptt binalarımızı yeniledik.
•     Kürtün ilçemizin Ptt binası yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bağlı kuruluşları tarafından Ak Parti İktidarları kabiliyeti ve gücü ile Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleri ile Gümüşhane’ye yapılmış olan yatırımların hayırlı olmasını dileyen Milletvekilleri Doç.Dr.Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün,’’Milletimizin Başbakanımıza ve Partimize güveni devam ettikçe,milletimizin vekaletini İlimizde ve ülkemizde yatırımlarla taçlandıracak ve hizmet etmeye hizmette yarışmaya devam edeceğiz.”
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER