Ülkü Ocaklarından 3 Mayıs sergisi

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Fatih Parkında resim sergisi açtı.

Ülkü Ocaklarından 3 Mayıs sergisi
Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Fatih Parkında resim sergisi açtı.

“3 Mayıs'ı Anlamak” temasıyla gerçekleştiren sergi akşam saatlerine kadar vatandaşların ziyaretine açık tutuldu. Ülkü Ocakları İl Başkanı Nusret Aslan, 3 Mayıs Türkçülük Bayramını büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

Türk'ün Türklük şuurunun tarih sahnesinde hep olduğunu kaydeden Aslan, “Atilla, Oğuz Olmuştur... Yavuz Olmuştur, Fatih Olmuştur, Mustafa Kemal Olmuştur, Hüseyin Nihal Olmuştur... Alparslan TÜRKEŞ Olmuştur... Türklük davasına can veren yiğitleri, ömür adayan kahramanları birkez daha rahmetle anıyor, "3 Mayıs Türkçülük" bayramının resmi bayram olarak kutlanacağı, Türk illerinin birgün mutlaka birleşip "büyük turan" ı kuracağı günlere inanıyor büyük bir özlem ve şevk ile bu günleri bekliyoruz” dedi.

Aslan, “7 Eylül 1944 de Başlayan ve 29 Mart 1945'e Kadar Süren Türk Siyasetinin Önde Gelen 23 ismi 'Turancılık' Suçlaması ile Yargılandığı Sürecin Adıdır 'Ankara Nümayışı'. Yargılama Süreci Sonunda Alparslan TÜRKEŞ, Hüseyin Nihal ATSIZ, Nejdet SANCAR, Reha Oğuz TÜRKKAN, Zeki Velidi TOGAN Başta Olmak Üzere 23 İsim 65 Oturumlu Dava Sonucunda Çeşitli Cezalara Çarptırılmıştır... 3 Mayıs 1944 Tarihli Duruşmadan Sonra Yaşanan 'Ankara Nümayışı'nı Anmak Amacı ilk Defa 3 Mayıs 1945 Tarihinde Tophane Askeri Hapishanesinde Hüseyin Nihal ATSIZ, Zeki Velidi TOGAN, Nejdet SANCAR ve Reha Oğuz TÜRKKAN Başta Olmak Üzere 10 Mahkum Tarafından "3 Mayıs Türkçülük Bayramı" Olarak Kutlanmıştır. Çok Zor Şartlarda Varlık Mücadelesi Veren ve 'Varlığını Türk Milletine Adamış' Zindanlarda Olsa Bile "Türklük Ateşini" Sinesinde Barındıran Yiğitlerin Yazdığı Destandır 3 Mayıs” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER