Ülkü Ocaklarından kumanya kampanyası

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde “Her zamankinden daha fazla birbirimize ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz” diyerek her evde tencere kaynasın diye yardım kampanyası başlattı.

Ülkü Ocaklarından kumanya kampanyası

Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, tüm İslam aleminin özlemle ve sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayına sayılı günler kaldığını belirterek, paylaşma ayı olan Ramazan ayının birlik ve bereket ayı olduğunu bu ayın içerisinde türlü güzellikler olduğunu söyledi.

“İnsanlığın kurtuluşu için Ramazan ayı fırsat ayıdır”

Ramazan’ın Allah için infak ve sadaka ayı olduğunu vurgulayan Alp, “Ne hazindir ki günümüzde malı bir araç olarak kullanmayan, hayatın amacı haline getiren dünyevileşme hastalığı ile mücadele ediyoruz. Gösteriş budalalığı, mal düşkünlüğü, bencillik, güç ve çıkar tutkusu bu çağın felaketi olmuş durumda. Böyle bir çağda insanlığın kurtuluşu için Ramazan ayı fırsat ayıdır. İnsanlığın sürüklendiği ihtiras duygularını aşmanın yolu; yardımlaşma, paylaşma ve Allah için malı infak etmektir. İhtiyaç sahiplerine kol kanat germek hem dinimizin hem Türk Töresinin bize gösterdiği yoldur” dedi.

“Her zamankinden daha fazla birbirimize ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz”

Emperyalist güçlerin ekonomik baskı ile halkı yıldırma ve boyun eğdirme politikalarının malum olduğunu ifade eden Alp, “Her zamankinden daha fazla birbirimize ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz. Ünlü şairlerimizden Necip Fazıl Kısakürek "Eğer paylaşmayı bilirseniz ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir." diyerek ne de güzel özetlenmiştir paylaşma duygusunu. Bizler de Ülkü Ocaklılar olarak yetiştirildiğimiz Ocağımızda yardımlaşmayı, paylaşmayı, yoksula kol kanat germeyi, gayreti ve çabayı öğrendik. Bunun gereği olarak el birliği ile Ramazan kumanyası yapıp soframızı paylaşma arzusundayız. Sevinci ve mutluluğu paylaştığımız gibi elimizde olanı da paylaşmasını biliriz. Her evde tencere kaynasın diye bu Ramazan da yardımlarınıza talibiz. Bu ramazan da paylaşmaya var mısın!” diye konuştu.

Yardım kampanyamıza destek vermek isteyenler için İBAN: TR170020500009363308500001 (Kuveyttürk) (Murat Bal)


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER