Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir madenci şehri olan Gümüşhane’de sabahın seherinde servis bekleyen madencilere sıcak çorba ikram ederek günlerini kutladı.

Ülkü Ocaklarından madencilere sıcak çorba ikramı

Belediye karşısındaki duraktan madenlere gitmek için servis bekleyen canları pahasına rızkının peşinden koşan maden emekçilerine çorba ikram eden Ülkü Ocakları görevlileri vatandaşlarla birlikte 300 kişiye sıcak çorba dağıttı.

İlk kez yapılan uygulamadan maden emekçileri çok memnun olduğunu ifade ederken madenciler servisleri gelinceye kadar sıcak çorbalarını içip Ülkü Ocaklı gençlerle sohbet etti.

“Yüz karası değil madenin karası böyle kazanılır ekmek parası” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, “Sabah erken saatlerde madencilerimizi sıcak çorba ve muhabbetlerimiz ile karşıladık. Kendileri de yaptığımız organizasyon sonrası bizlere “ilk defa böyle karşılandık çok mutlu olduk” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu tür organizasyonlarımız devam edecek. Allah’ım canı pahasına madenlere giren, rızkının peşinden koşan madencilerimizi korusun kollasın. Onlar bizim ve milletimizin gurur kaynağı” dedi.

Gümüşhane’nin tarihin çok eski dönemlerinden beri madencilik tarihine sahip olduğunu ve adını "Gümüş" madeninden aldığını kaydeden Alp, “Bunun yanı sıra altın, bakır, demir, kurşun, çinko, pirit gibi maden yataklarına da sahip hal böyle iken bu maden yataklarından birçok aile geçimini sağlamakta şehrimiz madenciler şehri hüviyetindedir. Bizler Gümüşhane Ülkü Ocakları olarak "yüz karası değil madenin karası böyle kazanılır ekmek parası" sloganı ile bu etkinliği gerçekleştirdik. Bugüne kadar yaptığımız bu tür sosyal farkındalık etkinliklerini bundan sonra da ara vermeden yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER