Ülkü Ocaklarının deprem bölgesine sevkiyatı devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaklaşık 13 milyon kişiyi etkileyen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı bugüne kadar 27 erzak aracını bölgeye gönderdi.

Ülkü Ocaklarının deprem bölgesine sevkiyatı devam ediyor

Depremin hemen ardından Gümüşhane’deki tüm kamu kurumları ve STK’lar gibi depremzedeler için gıda, elbise gibi ihtiyaç malzemelerini ilk etapta bölgeye ulaştıran Ülkü Ocakları, ısınma sorunu için de bir kamyon odun ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermesi için 1 iş makinesini bölgeye gönderdi.

Deprem haberini aldıktan sonra hemen organize olarak vatandaşların desteğiyle bölgeye bugüne kadar 29 araç yolcu ettiklerini kaydeden Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, “Ülkü Ocakları olarak ilk andan itibaren deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Hem yiyecek-içecek, hem elbise noktasında çok sayıda koliyi vatandaşlarımız Ocağımıza getirdi. Bizde araçları ayarlayarak bu yardımları organize edip 10 şehrimizi etkileyen deprem bölgesine gönderdik. Son günlerde ihtiyaç olan ısınmak için odun ihtiyacı için ayrıca bir kamyon odun çıkardık bölgeye. Bazı araçlarımız sürekli bölgeye git-gel yaparak malzeme götürüyor. Bu süreçte bir kez daha anladık ki bu millet ne yıkılır ne bölünür. Yaralarımızı sararız, ölülerimizi defnederiz, milli birlik ve beraberliğimizi asla bozamazlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER