Uluslararası öğrenciler kampta buluştu

Gümüşhane Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencileri Karadeniz Teknik Üniversitesi uluslararası öğrencileriyle Samsun Ladik Gençlik Kampı’nda bir araya geldi.

Uluslararası öğrenciler kampta buluştu

Üniversitenin Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından organize edilen kamp etkinliğinde öğrenciler bir araya gelerek kaynaşma etkinliği gerçekleştirdi.

Düzenlenen kaynaşma etkinliği hakkında bilgiler veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın şunları söyledi: “Daha öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönüllü olarak görevlendirilen ekip liderlerinin de eşlik ettiği Rize Fındıklı Gençlik Kampı’na Üniversitemiz hem uluslararası hem de Türk öğrencileriyle birlikte rekor sayıda katılım sağlamıştı. Bu seferki gezimizin durağı olan Samsun Ladik Gençlik Kampı’na Üniversitemizden ve KTÜ’den Uluslararası kız öğrencilerimizi götürdük. Kampa katılımcıların yerleşmesinden sonra tanışma ve genel bilgilendirmeler yapıldı. Etkinlikte öğrencilerimiz sportif faaliyetlerden, kültürel gezilere, seminerler, halk oyunları, müzik, tiyatro, zekâ oyunları, matrak, trekking, geziden, spora, eğlenceye kadar birçok etkinliği deneyimleme ve kaynaşma fırsatını yakaladı. Gerçekleştirilen faaliyetlere öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca doğa yürüyüşleri ile birlikte kamp çevresindeki doğa keşfedildi. Amacımız öğrencilerimize düzenlediğimiz rekreatif faaliyetlerle boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri ve psikolojik, sosyal ve fiziksel olarak sahip olduğu değerlere destek sağlamaktır. Bu amaçla da Samsun Ladik Gençlik Kampı’nda bizlere destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Oktay Mahşer, TİDES Birimi Gençlik ve Spor Uzmanı İsrafil Aslan ve TÖMER’de görevli Öğr. Gör. Gülşah Bulut Murat’a teşekkür ederim.”

Geziler hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzün yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlerle öğrencilerimiz farklı yerler ve kültürler görerek kaynaşıyor. Özellikle de düzenlenen kamp etkinlikleriyle beraber Uluslararası öğrencilerimiz farklı üniversitelerdeki öğrencilerle kaynaşarak ülkemize ve Üniversitemize daha iyi bir şekilde uyum sağlıyorlar. Bu vesileyle de etkinliklerin düzenlenmesi aşamasında emeği geçen başta Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız ile koordinatörlükte görev alan hocalarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca gençlik kampları faaliyetlerinde öğrencilerimize böylesi imkânlar sunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve kamplarda gönüllü olarak çalışan ekiplere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER