“Umut Işığı” Meksika’da

Gümüşhane Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı öğrencisi Onur Can Atlı’nın yönetmenliğini yaptığı “Umut Işığı” filmi, Meksika’da Festival Internacional Cine Cannâbico Uluslararası Festivalinin resmi seçkisinde yer almaya hak kazandı. 

“Umut Işığı” Meksika’da

Son yıllarda elde edilen başarılarla sinema alanında önemli işler başaran Üniversitemiz İletişim Fakültesi, 2022 yılında da Türkiye’de adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Çekimleri Gümüşhane’de tamamlanan ve yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı öğrencisi Onur Can Atlı’nın yaptığı “Umut Işığı” filmi, madde bağımlısı bir gencin kullandığı madde sebebi ile hayatını kaybetmesi ve arkadaşlarının onun hayalini yerine getirmesini anlatıyor.

Filmin danışmanı Doç. Dr. Birgül Taşdelen şunları söyledi: “Son yıllarda öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarılar fakültemizi ve üniversitemizi gururlandırıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Müge Yılmaz hocamızın desteği ile 2020 yılında yapımını tamamlanan ‘Umut Işığı’ kısa filmimiz de film festivallerindeki yolculuğunu sürdürüyor. Bu gelişme ile birlikte Gümüşhane Üniversitesi Meksika’da seyirci ile buluşuyor. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

2020 yılında Meksika’ya gönderilen film Mayıs ayında festivalde gösterilmeye hak kazandı ve etkinlik tarihi de 14-17 Temmuz olarak belirlendi. Kazananlar, “Ulusal Esnaf Ağı” bünyesinde yer alan sanatçılar tarafından yapılan madalya ile ödüllendirilecek.  

Danışmanlığını Doç. Dr. Birgül Taşdelen’in yaptığı filmin ekibinde Muhammet Ali Bekar, Nesrin Öcal, Yunus Emre Karaca, Taha Pür, Aylin Kin, Özge Kaplan, Muhammed Kaya, Mert Köse, Yusuf Kaya, Yunus Emre Yürük ve Yusuf Avcı yer aldı.

Öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Öğrencilerimiz hazırladıkları birbirinden değerli eserleriyle dünyanın dört bir yanındaki yarışma ve festivallere katılıp, büyük başarılar elde ediyor. Öğrencilerimizin bu başarıları Üniversitemizin ve ilimizin görünürlüğünü de büyük oranda etkiliyor. Tüm bu çalışmaların değer bulması ve ödül alması bizler adına gurur verici bir gelişmedir. Bundan dolayı da öğrencilerimizi ve danışman hocalarını kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER