Üniversite 74 kişilik heyetle deprem bölgesinde

Gümüşhane Üniversitesinde Acil Yardım ve Afet Yönetim Bölümü’nden aralarında öğrencilerin de olduğu arama kurtarma faaliyetlerinde deneyimli 74 kişilik ekip ekipmanlarıyla birlikte depremden etkilenen Adıyaman’a doğru hareket etti. 

Üniversite 74 kişilik heyetle deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli ve çevresindeki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlamak için Gümüşhane Üniversitesi tarafından hazırlanan ekip bölgeye gitti.

Beraberinde temel ihtiyaç malzemeleri, gıda ve sağlık malzemeleri, jeneratör ve arama kurtarmada kullanılacak ekipmanları da götüren heyet 3 araçlık konvoyla yola çıktı.

Yiyecek ve giyecek yardımlarını AFAD üzerinden, kan bağışı yardımlarını ise Kızılay üzerinden sürdürmeye devam eden Gümüşhane Üniversitesi ayrıca oluşturduğu Afet İletişim Hattı ile depremden etkilenen 10 ildeki öğrencilere tek tek ulaşıp, durumları ve ihtiyaçları hakkında bilgiler topluyor.

Yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Ülkemizin dört bir köşesinden olduğu gibi tüm dünyadan da yardımların geldiğini görüyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak AFAD ve Gümüşhane Valiliğimiz koordinasyonunda Acil Yardım ve Afet Yönetim Bölümü’nden deneyimli öğretim elemanlarımız ile öğrencilerimizden oluşan 74 kişilik bir ekibi içerisinde barınma ihtiyaçlarından gıda maddelerine ve arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak ekipmanlardan oluşan 3 araçlık konvoyumuzu bölgeye gönderdik. Bununla birlikte oluşturduğumuz Afet İletişim Hattı ile birlikte depremden etkilenen 10 ildeki öğrencilerimize tek tek ulaşıp, durumları ve ihtiyaçları hakkında bilgiler toplamaya devam ediyoruz. Çok üzücü bir durum, bunu ülke olarak el ele vererek ve yardımlaşarak aşacağız. Üniversite olarak bölge için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu vesileyle de depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER