Üniversite Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Gümüşhane Üniversitesi’nde akademik ve idari personele yönelik temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Üniversite Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Gümüşhane Üniversitesi’nde akademik ve idari personele yönelik temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda iki farklı oturum halinde verilen eğitimlerde, sağlıklı ve güvenilir çalışma ortamları oluşturmak, iş kazalarını önlemek, meslek hastalıklarını en aza indirmek ve iş sağlığı kültürü gibi birçok önemli konuda bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen eğitim programıyla alakalı açıklama yapan Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve eğitim koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Turgut Şahinöz, program kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, kişisel koruyucu malzemeler, iş sağlığını tehdit eden riskler, iş hijyeni, iş kazaları ve ilk yardım gibi konulara değindiklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği gerçekleştirdikleri zorunlu eğitim programının üst düzey idarecilerden en alt kademeye kadar tüm üniversite personelini kapsadığını anlatan Şahinöz, “İki farklı oturumda toplam 8 saat olan temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi tüm personele verilmekte. Bu eğitimden sonra yapılacak risk analizi çerçevesinde değişik birimlerdeki riskler göz önüne alınarak birim birim ayrı eğitimlerde yapılacak” dedi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda personelin bilgisini ölçmek ve bilinmeyen konuların üstünde daha fazla durabilmek için eğitim öncesi bir ön test yaptıklarını belirten Şahinöz, “Yine üniversitemiz akademik personelinden bu alanda uzman bir ekip tarafından yapılan sunumların ardından bir sınav daha yapılarak eğitim değerlendirmesi yapılıyor. Eğitimin sonunda katılımcı personelimize sertifikaları verilecek” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER