Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8221 %0.19
50,2327 %0.02
5.954,18 % -0,02
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Üniversite-Sektör Buluşması: Mutfak Üzerine Söyleşi

Üniversite-Sektör Buluşması: Mutfak Üzerine Söyleşi

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ‘Mutfak Üzerine Söyleşi’ konulu söyleşi programı düzenleyecek.

84
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ‘Mutfak Üzerine Söyleşi’ konulu söyleşi programı düzenleyecek.

13 Şubat Salı günü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı salonda saat 14.00’da başlayacak programa alanında uzman olan Ankara Radisson Blu Otel Executive Chef Ramazan Uğur Gömeç ve Gümüşhane Ramada Otel Executive Chef Mevlüt Efe Alimoğlu konuşmacı olarak katılacak ve sektör hakkında bilgiler verecek.

Mutfağın bir toplumun kültürünü yansıtan en önemli öğelerden biri olduğunu ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, amaçlarının üniversite-sektör ve üniversite-şehir buluşmasında alanında uzman kişilerin gözünden sektörü daha iyi tanımak ve tanıtmak olduğunu belirtti. 

Düzenlenecek söyleşi programının gelecekte bu sektörde boy gösterecek olan öğrencilere faydalı katkılar sunacağını ifade eden Zeybek, “Özellikle önemli bir istihdam kaynağı oluşturan yiyecek ve içecek sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek gayretinde olan bu bölümümüz, sektörün önemli temsilcilerinden şefleri üniversitemize getirerek, üniversite- sektör buluşmasına katkı sağlamış olacak. İlgili söyleşinin sadece bu bölümde okuyan öğrencilerimizin dışında, konuya ilgi duyan idari ve akademik kadroya ve sektör temsilcilerine de faydalı olacağı kanaatindeyim. Gerek turizm sektöründe ve gerekse de yiyecek içecek sektöründe karşılaşılan sorunların anlatılacağı ve sorunlara çözüm önerilerinin sunulacağı kapsamlı bir program gerçekleşecek. Amacımız, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin ufkunu açmanın yanı sıra, alanında uzman kişileri öğrencilerle karşılaştırıp, üniversitenin sektörle yan yana yürümesinin önemine de dikkat çekmektir. Ayrıca alanında deneyimli executive şeflerin gözünden turizm sektöründe mutfağın önemini vurgulamak ve aşçılık mesleğinin incelikleriyle anlatılmasına olanak tanımak da söyleşinin temel amaçlarını oluşturmaktadır” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *