Üniversitede yangın tatbikatı yapıldı

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesi kampüsünde yangın tatbikatı yaptı.

Üniversitede yangın tatbikatı yapıldı
Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesi kampüsünde yangın tatbikatı yaptı.

Tatbikat öncesi öğrencilere bilgi veren İtfaiye Müdürü Harun Şeker, Yangından Korunma Yönetmeliği'ne göre her kurumun söndürme, kurtarma, ilk yardım ve koruma ekibi kurma zorunluluğu olduğunu belirtti.

Yangın esnasında öncelikle can kaybını önleyerek yangına nasıl ve ne şekilde müdahale edilmesi gerektiğini öğrencilere anlatan Şeker, öğrencilere yangın esnasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

İtfaiye ekipleri daha sonra kampüs alanında senaryo gereği çıkarılan yangını söndürdü. Öğrenciler daha sonra mutfak tüpünde çıkan yangını söndürmeye çalıştı.

İtfaiye Müdürü Şeker, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilere yangın esnasında ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini anlattıklarını ifade ederek, “Bu tür tatbikatlarımıza zaman zaman devam ediyoruz. Tatbikatlarımızda, yangının nasıl söndürüleceği ve hangi şekilde kontrol altına alınacağı gibi teorik bilgileri uygulamalı olarak öğrencilere anlatıyoruz. Tatbikatımızda okul bahçesinde ekiplerimiz tarafından çıkarılan temsili yangın öğrencilere de uygulatılarak kısa sürede söndürüldü. Bu tür tatbikatlar hayati önem taşıyor. Tatbikatlarımıza ilerleyen zamanlarda da devam edeceğiz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER