Üstad Necip Fazıl Gümüşhane'de Anıldı

Gümüşhane’de İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Üstad Necip Fazıl Kısakürek ve Gençlik Ufku” konulu konferans düzenlendi.

Üstad Necip Fazıl Gümüşhane'de Anıldı
Gümüşhane’de İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Üstad Necip Fazıl Kısakürek ve Gençlik Ufku” konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Yurt Müdürlüğü tarafından organize edilen konferans Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Vali Yardımcısı Recai Karal, Yurt-Kur Trabzon Bölge Müdürü Adnan İpekdal, Yurt-Kur Gümüşhane yetkilileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KYK Bölge Müdürü İpekdal, konferans öncesinde önce yaptığı konuşmasında öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalıştıklarını belirterek, Bölge Müdürlüğü bünyesinde 310 bin öğrencinin hepsinin yararına olacak hizmetler sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. İhsan Şenocak, Necip Fazıl Kısakürek’in İslami kişiliğini anlattı. Necip Fazıl’dan alıntılar yapan Şenocak, “Necip Fazıl Batı medeniyetini düşüncelerini çuvala benzetirdi.  Düşünceler dünya büyüklüğünde bir çuval Sokrates geliyor elini sokuyor bu doğru diyor onun hakikatle ilan ettiğini Aristo, Eflatun yalanlıyor fakat peygamberimizin, İslam’ın gösterdiği hiçbir şey yalanlanamıyor. Asıl doğrular, İslam doğrularıdır.” dedi.

Üsta Necip Fazıl’ı ‘Büyük Ruhlu Adam’ olarak nitelendiren Şenocak, Üstad için “Onlar bazen sözleriyle konuşurlar, bazen halleriyle konuşurlar ama meydan yerine çıktıkları zaman tek başına, sağına soluna bakmadan büyük uygarlıklarla savaşırlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Batı’yı da eleştiren Şenocak, “Batı’nın fikir ve ilim vadilerini düşünce sunar, felsefe sunar.  İslam’da ise düşünce ve ilim vadilerini vahiy sunar. Batı şuradan başlar; önce düşünce vardır sonra imana gelebilirse imana adım atar. Ama bakınız Tolstoy atına biner sonsuza doğru ilerler.” dedi.

Şenocak, konuşmasının ardından salonu dolduran dinleyicilerinin sorularına cevap verdi. 

Program, Vali Yardımcısı Recai Karal tarafından İhsan Şenocak’a plaket verilmesinin ardından soru cevap kısmı ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Haberin Kaynağı: Figen Tok - www.gumushaneolay.com

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER