Üstün'den 'Acemi Birliği' Takibi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane-Bayburt arasında kurulacak 10-15 bin kişilik acemi birliğinin her iki il içinde önemli olduğunu söyledi.

Üstün'den 'Acemi Birliği' Takibi
Plan Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığının Bütçe görüşmelerinde acemi birliklerinin Büyükşehirlerin dışına çıkarılması ve Askeri eğitim sisteminde değişiklik yapılması hususunda görüşlerini bildiren AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Feramuz Üstün, Gümüşhane’ye acemi birliği kurulması yönünde ısrarlı takibini sürdürüyor.

Acemi birliklerinin büyükşehirlerin dışına taşınması görüşünün, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da olumlu karşılanmasının ardından temaslarını yoğunlaştıran Üstün, Bayburt-Gümüşhane arasında ortak bir noktaya acemi birliği kurulması için bakanlar düzeyinde temaslarını sıklaştırdı.

Özellikle gelişmekte olan küçük şehirlerimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmişlik düzeylerini hızlandıran en önemli sebepler sanayiden sonra askeriye ve üniversiteler olduğu söylemini yineleyen Üstün, son olarak geçtiğimiz hafta sonu Gümüşhane’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Gümüşhane-Bayburt arasına kurulacak bir acemi birliğinin her iki il içinde ne denli önemli olduğunu anlattı.

Böyle bir eğitim alayının kurulmasının, Gümüşhane’nin ekonomisine büyük fayda sağlayacağını belirten Üstün, “Her şeyden önce sürekli getirisi olacak. Çünkü eğitim alaylarında 2 ayda bir değişim olur. Subay ve astsubay kadrolarının yanı sıra her hafta Gümüşhane’ye binlerce ziyaretçi gelir ve büyük bir ticari canlılık yaşanır. 10 bin kişilik bir acemi birliği Gümüşhane’de kurulursa pastanesinden çorbacısına, konfeksiyoncusundan iç çamaşırcısına, taksicisinden otobüsçüsüne, otelinden lokantacısına kadar her iş kolu canlanır.” dedi.

Bunun bir veya birkaç kişinin çabasıyla gerçekleşmeyeceğinin altını çizen Üstün, “Burada her iki ilimizin kamuoyuna büyük görevler düşüyor. Bir bütün halinde hareket etmemiz gerekiyor. Gerekirse iki il ortaklaşa sadece bu konuyu gündemde tutacak bir komisyon kurabilir. Bu komisyonun içerisinde; esnaflarımız, STK’larımız, tüm siyasi parti temsilcilerimiz ve kanaat önderlerimiz olmalı” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2013, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER