Vakıflar Gümüşhane’ye Hayırsız Evlat Muamelesi mi Yapıyor?

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Gümüşhane’ye hayırsız evlat muamelesi yaptığını ve Gümüşhane'yi kambur olarak gördüğünü savundu.

Vakıflar Gümüşhane’ye Hayırsız Evlat Muamelesi mi Yapıyor?
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Gümüşhane’ye hayırsız evlat muamelesi yaptığını ve Gümüşhane'yi kambur olarak gördüğünü savundu.

Yaptığı açıklamada Kemaliye Camii’nin Gümüşhane açısından ayrı bir yeri ve değeri olduğunu, şehrin merkezinde olan bu camiinin konumu itibari ile başta Cuma namazları olmak üzere tüm namazlarda ve bayramlarda Gümüşhaneliyi toplayan bir mekan olduğunu ifade eden Demir, “Böyle bir mevkide olan yerin bakımı ve korunması da o derece önemli ve müşkülatlı bir iştir. Bilindiği gibi birkaç yıl içinde başta camiinin içi olmak üzere dışı ve avlusu bakımdan geçirilmiş ve güzel bir hal kazandırılmıştır. Bütün bu işler halkımızı desteği ve teveccühü ile başarılmış ise de bu işte en büyük paye Kemaliye Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğinindir. Büyük borçları omuzlayarak sorumluluk üstlenerek ve özveri göstererek bu işler başarılmıştır.” dedi.

Halkın teveccühünü kazanmış ve şehrin en güzide mekânına hizmet eden bu derneğin başının Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile dertte olduğunu kaydeden Demir, “Kemaliye Camii’nin altında ki dükkânların mülkiyeti Mazbut Süleyman Vakfına aittir. Vakfa ait bu dükkânlardan en kullanışsız konumda ki küçük bir yer Vakıflar Bölge Müdürlüğünün 18.03.2005 Tarih ve 815 sayılı yazısı ile Derneğe kirasız olarak tahsis edilmiştir. Kemaliye Camii Derneği bu yeri onarmış bakımını yapmış ve Camii Hizmetinde olmak üzere kullanmaya başlamıştır. 17.06.2014 Tarihine kadar bu şekilde kullanıla gelen bu yer Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından derneğe haber verilmeden ihale çıkarılmış ve 3.bir kişiye kiralanmıştır. Kiralama işleminden sonra Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan derneğe yazdığı yazı ile derneği işgalci olarak ifadelendirmiş ve bu yerin Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teslim edilmesini talep etmiştir. Gümüşhane’yi kambur olarak gören Sayın Bölge Müdürü derneğin konumunu ve yaptığı hizmetleri kavramadan oldubitti ile derneğin bu yeri boşaltmasını istemektedir. Derneğin kullandığı dükkân da olmak üzere Kemaliye Camii Pasajında ki tüm dükkânlar Camii ile birlikte bu halk tarafından yapılmıştır. Yine pasajın içerisinde ki tüm dükkânların bakım ve onarımı Camii Derneğinin özverili çalışması ile yapılmaktadır. Size mal kazandıran ve malın korunmasını sağlayan eli şimdi kalkıp kırmaya çalışacaksınız. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yaptığı en hafif ifade ile hayırsız evlat muamelesidir. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mahzar Yıldırımhan’a soruyorum. Bu camii derneğinin kime zararı var? Niçin bu derneği işgalci olarak ifade ediyorsunuz? Kendini Gümüşhane’ye ve halkına hizmete adamış bu derneği niçin hedef tahtasına aldınız? Biz Trabzon’dan yöneltilmiyoruz. Bu halk yapmış olduğu eserlere ve banilerine sahip çıkacaktır. Sayın Vekillerimize, Belediye Başkanımıza ve tüm mülki idareye bu anlamda büyük sorumluluk düşmektedir. Şehrin en gözde mekânına hizmet için var olan bu derneğe sahip çıkmalıdırlar.”
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER