Vali Mayda Avusturya Temaslarını Değerlendirdi

Vali Mayda: 'Kış ve dağ turizmi ile ilgili dersler çıkararak bağlantılar kurduk', 'Tatile giden ailelerin bütün kaygısı çocuklardır', '2 milyon liraya planlamalarımızı hayata geçirebiliriz', 'Dağları engel olarak görmeyeceğiz', 'Sadece kara yatırım yapmayacağız'

Vali Mayda Avusturya Temaslarını Değerlendirdi
Gümüşhane Valisi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Dr. Yusuf Mayda, geçtiğimiz hafta Avusturya’da düzenlenen ve 9 ayrı ülkeden temsilcilerin katıldığı ‘Kayak ve Dağ Bölgelerinin Pazarlanması ve Tanıtımı’ çalıştayını değerlendirdi.

Valilik toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Vali Mayda, çalıştayı Gümüşhane’den birlikte gittiği İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’la birlikte değerlendirdi.

“KIŞ VE DAĞ TURİZMİ İLE İLGİLİ DERSLER ÇIKARARAK BAĞLANTILAR KURDUK”

Vali Mayda, temaslar sırasında kış ve dağ turizmi ile ilgili bazı dersler çıkararak çeşitli bağlandılar kurduklarını söyledi. Artvin Valisi, Artvin Belediye Başkanı, Rize Valisi, Rize İl Genel Meclis Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, DOKA Uzmanları, Avusturya’nın Türkiye Büyükelçilik Uzmanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ile heyet olarak kış turizmi ile ilgili görüşmeler yapıp, çalıştaylara katıldıklarını ve incelemelerde bulunduklarını ifade eden Vali Mayda, Uluslararası Kayak Federasyonu Başkanı Gianfranko Kasper ile de görüştüklerini kaydetti.

“TATİLE GİDEN AİLELERİN BÜTÜN KAYGISI ÇOCUKLARDIR”

  Ziyarette Türkiye’yi ve Doğu Karadeniz’i tanıttıklarını belirten Vali Mayda, bölgede yatırımcıların en fazla dikkati çektiği konunun çocuklar olduğunu belirtti. Vali Mayda, “Tatile giden ailelerin bütün kaygısı çocuklardır. Çocuklara özel düzenlemeler yaptılar. Oyun parkları, yürüyüş bantları yapmışlar. Böylelikle ailenin tüm bireylerini ağırlayabildiklerini, çocuklarında bundan sonra tatil deyince hep o bölgeyi aklında canlandırmayı sağlıyorlar.” diye konuştu.

“2 MİLYON LİRAYA PLANLAMALARIMIZI HAYATA GEÇİREBİLİRİZ”

Gümüşhane ölçeğinde yapılması gerekenler noktasında planlarını da anlatan Vali Mayda, “Zigana dağına artık yapay kar tesislerini kurmamız gerek. Orada sürekli kayak yaptırmamız lazım. Birde Süleymaniye-Canca Kalesi-Karaca Mağarası arasında seçilecek noktaya teleferik sistemini devreye sokmamız gerek. Bunların bağlantılarını yaptık. 2 milyon lira civarında kaynak bulabilirsek oradaki izlenimleri gerçeğe dönüştürebiliriz.” dedi.

“DAĞLARI ENGEL OLARAK GÖRMEYECEĞİZ”

Vali Mayda, sınırları zorlayıp, hep olanın biraz daha ötesini yapmak için gayret edeceklerini belirterek, bu noktada sadece devletin değil, özel sektör ve yabancı sermayenin de bölgeye çekilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve “Onlar dağı engel olarak görmüyorlar. Bizde görmeyeceğiz. Bizim yaylalarımızı düşününce niçin bu turizm bize olmasın diye hayıflandık. Bizde malzeme var ama kullanılması gerekiyor. Sahip olduğumuz değerleri iyi kullanmamız gerek. Dağlar güzelce pazarlıyorlar. Biz niye yapamıyoruz? 400’ün üzerinde yaylamız var. Bunları pazarlamamız lazım. Bunun sadece bir planlama ve organizasyon gerekiyor.” diye konuştu.

“SADECE KARA YATIRIM YAPMAYACAĞIZ”

Avusturya’da Alpler’de yaptıkları incelemelerde dağların engel olmadığını tam tersine avantaja dönüştürüldüğünü dile getiren Vali Mayda, şunları söyledi: “İnsanlar şartları zorluyor. Bazı dezavantajlar iyi bakarsanız sizi tekel haline getirebiliyor. Bizlere orada sunum yapan tüm ekibi Gümüşhane’ye davet ettik. Ziganamız, Süleymaniyemiz ve Çakırgölümüzde gerekli çalışmaları da yaptıracağız. İnsanlar hep farklılık istiyor. Bizde bu konuda çalışmalar yaptıracağız. Hepsini entegre düşünüyoruz. Sadece kara yatırım yapmayacağız. Alternatifler düşüneceğiz.”

SÜLEYMANİYE MÜJDESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesinde tarih ve kış turizmini bir arada gerçekleştirecek olan projeyle ilgili önümüzdeki günlerde müjde vereceklerini kaydeden Vali Mayda, Artabel Tabiat Parkı ve Süleymaniye’nin iyi pazarlanması gerektiğinin altını çizdi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2013, 18:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
ARTEBEL AŞIĞI
ARTEBEL AŞIĞI - 11 yıl Önce

sayin valim o bölgede ki̇ made firmalari orada olduğu sürece siz turi̇zmi̇ unutun.

SIRADAKİ HABER