Vali Mayda'dan GİKDER'e Ziyaret

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneğini (GİKDER) ziyaret ederek derneğin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Mayda'dan GİKDER'e Ziyaret
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneğini (GİKDER) ziyaret ederek derneğin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Ziyarette GİKDER Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyeleri de hazır bulundu. GİKDER in yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane’nin kalkınması için katkı gösteren herkese her türlü desteği vermeyi taahhüt ettiklerini söyledi.

“BU ŞEHİRDE YAŞAYAN HERKESİN DÜŞÜNCELERİ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ VE BİR O KADARDA DEĞERLİDİR”

Bundan sonraki süreçte de toplumun tüm kesimlerini ziyaret edip düşünce ve görüşlerini alacaklarını ifade eden Vali Mayda, “Bu şehirde yaşayan herkesin düşünceleri bizler için önemli ve bir o kadarda değerlidir. Devletle millet arasında köprü görevi yapan STK’ları ziyaretlerden ziyadesiyle memnun kalmaktayım. STK’ların fikirlerine ve projelerine her zaman kapımız açık olacaktır.” dedi.

Göreve başladığından beri Gümüşhane halkının gösterdiği teveccühe layık olmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Vali Mayda, “Özellikle şehrimiz için öncelikli konuları yakından takip ediyoruz.  Esnafımızın sorunlarına karşı her zaman duyarlı olduk ve olmaya devam edeceğiz. Esnafımızın sorunlarını çok yakından biliyoruz ve çözümü noktasında ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Esnafımızın sorunları noktasında tüm projelere açığız. Yeter ki sorunlara karşı bizlere projeyle gelsinler. Esnafımızın modern satış, pazarlama konularında ve girişimcilik kültürünün gelişmesinde kendisini mutlaka yenilemesi gerekmektedir. Günümüz dünyasında ticaret rekabete açık bir hal almıştır bu ortamda esnafımızda rekabet koşullarına göre kendisini hazırlamalıdır. Ne zaman ki rekabetten korkmayan bir yapıya kavuşursa esnafımız o zaman başarıyı yakalar. Esnaflarımıza her zaman kapımız açık olacaktır.” diye konuştu.

İMAM HATİP LİSESİNİN SON DURUMU

İmam Hatip Lisesi ile ilgili son gelişmeleri aktaran Vali Mayda, şunları söyledi: “Yeni İmam Hatip binasının proje çalışması bitti inşallah yakın bir zamanda yapım ihalesine çıkacağız. İnşallah en kısa zamanda yeni imam hatip binası hizmete sokacağız. Bizim en duyarlı ve önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Eski İmam Hatip binasıyla ilgili idari soruşturma henüz tamamlanmadı. Tamamlandığı zaman soruşturma sonucunu kamuoyuyla da paylaşacağız. Şehrimizin sorunlarına çözüm noktasında Gümüşhane’nin ancak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek aşılabileceğini, tüm Gümüşhanelilerin her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini bekliyorum.”

GİKDER Genel Başkanı Selim Nas’da Vali Mayda’nın ildeki STK’ları ziyaret etmelerinin gerek kendileri açısından gerekse diğer STK’lar açısından çok önemli bir girişim olduğunu ve aynı duyarlılığın diğer bürokratlardan gelmesini beklediklerini söyledi.

“ŞEHRİN YARINLARINDAN ÜMİTLİ OLABİLMEK İÇİN ŞEHRİN TÜM DİNAMİKLERİNİN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ GEREKİYOR”

Gümüşhane’de faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak şehrin yarınları açısından daha ümitli olabilmeleri için şehrin tüm dinamiklerinin birlikte hareket etmesini temenni ettiklerini dile getiren Nas, “Bu şehir için kim bir hayırlı hizmet ediyorsa GİKDER olarak her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Gümüşhane’nin sorunlarının çözüm noktasında tüm tarafların iyi niyetli ve fedakârca davranmasını bekliyoruz. Sayın Valimizin dediği gibi her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerinde olmamız gerekmektedir. Bu şehirde bulunan tüm siyasi partileri, resmi kurumları, STK’ları bu şehir için daha fazla katkıda bulunmalarını bekliyoruz. GİKDER olarak Sayın Valimizin yapacağı tüm hayırlı hizmetlerde sonuna kadar kendilerine destek olacağımızı belirtmek istiyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2012, 23:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER