Vali Mayda'dan İmam Hatip İncelemesi

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinin prefabrik ek binasında incelemelerde bulundu.

Vali Mayda'dan İmam Hatip İncelemesi
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinin prefabrik ek binasında incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile birlikte Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu bahçesine yapılan ek binada ki sınıfları gezerek derslere katılan Vali Mayda, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Mayda, “2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı 9. sınıfa kayıtlar döneminde Fatih Anadolu İmam Hatip Lisemize beklentilerin üzerinde talep olmuş ve 250’ye yakın kaydı yapılmıştır. Toplamda 500 öğrencisi ile ilimizin öğrenci mevcudu en kalabalık okulu durumuna gelmiştir. Bu talebe ve oluşan mevcudun ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için kısa çözüm olarak okul bahçesine 430 metrekare alan üzerine yedi derslik, bir öğretmenler odası, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak diğer birimleri içeren ek bina yapılmıştır.” dedi.

Vali Mayda, 30 Ekim tarihi itibariyle İmam Hatip Orta Okulunda bulunan beş sınıf ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde bulunan üç sınıf ile bu sınıflardan bir sınıf birleştirilerek yedi sınıfın ek binada eğitim-öğretime başladığını belirterek, öğrenci ve öğretmenlerin tek çatı altında birleşmelerinden, temiz ve rahat dersliklere kavuşmalarından gayet memnun olduklarını ifade etti.

Yapılanma ile geçici olarak eğitim-öğretimin daha kaliteli şekilde ilerlemesinin hedeflendiğini dile getiren Vali Mayda, “Öğrenci, öğretmen ve velilerden alınan geri bildirimler sonucu, okul bahçesine yapılan ek binanın ihtiyaca cevap verdiği görülmüştür.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında heyelan ve çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu eğitim öğretim yılında birden fazla okulda öğrenciler eğitim görüyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acil yatırım ödeneği ile yeni binanın ihalesi yapılırken, öğrencilerin yeni okul binası bitimine kadar tek çatı altında eğitim görmesi için Aysın Rafet Ataç İlköğretim okulu bahçesine prefabrik ek bina yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER