Vali Memiş, AFKAL’ı ziyaret etti

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, şehrin en köklü akademik lisesi olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Vali Memiş, AFKAL’ı ziyaret etti

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, şehrin en köklü akademik lisesi olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesini ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'ın eşlik ettiği ziyarette Vali Memiş önce Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi bünyesinde açılan ‘İl Eğitim Tarihi Müzesi’ni gezdi.

Okul yetkilileri tarafından Vali Memiş'e "İl Eğitim Tarihi Müzesi"nin kuruluş amacı ve aşamaları hakkında bilgi verildikten sonra müze bünyesinde bulunan eser ve objelerin tanıtımı yapıldı.

Vali Memiş, okul yetkililerini verdikleri emek için tebrik ettikten sonra, özellikle geçmiş dönemlerde derslerde kullanılan maketleri çok beğendiğini zira bu tür maketlerin öğrencilerin konuları anlamasına çok daha yardımcı olduğunu ifade etti.

Vali Memiş, İl Eğitim Tarihi Müzesi ziyaretinin ardından okul öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları "Matematik Projeleri"nin sergilendiği "AFKAL Matematik Günleri" etkinliğini ziyaret etti. Burada öğrencilerin "matematiğin hayata uyarlanması ve matematik öğretiminin kolaylaştırılması" temaları ile gerçekleştirdikleri çalışmaları gezdi.

Projeleri tek tek gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen ve gezi sonunda öğrencilere bir konuşma yapan Vali Memiş, “Hepinizi tebrik ediyorum. Buradaki çalışmalarınız gibi üniversite sınavında da sizlerden yüksek başarılar bekliyoruz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz ve ben bugün sizlerin gözlerinde bu ışığı gördüm” dedi.

Vali Memiş, çalışmalarda emeği geçen okul idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek ziyaretini sonlandırdı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER