Vali Tanrısever'den Ahilik Haftası mesajı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, 18-22 Eylül tarihleri arasında bu yıl 36.kez kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Tanrısever'den Ahilik Haftası mesajı

Mesajında ahiliğin temelleri 13. yüzyılda atılmış, daha sonra tüm Anadolu'ya yayılmış, izleri bugüne kadar süregelmiş kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşum olduğunu ifade eden Vali Tanrısever, “Ahilik Teşkilatı, esnaf ve sanatkârlar arasında sevgi, hoşgörü, çalışkanlık, yardımseverlik, dürüstlük ve tok gözlülük anlayışıyla kurulmuştur; aynı zamanda günümüzün esnaf odaları ve meslek birliklerinin temellerini de teşkil etmektedir” dedi.

18-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftasında “Hâk ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı ilkeleriyle günümüzde de esnaf ve sanatkârlara yol gösteren,13. yüzyıl Türk-İslâm tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd eden Vali Tanrısever, başta tüm esnaf ve sanatkâr hemşerilerimiz olmak üzere bütün Gümüşhaneli lerin Ahilik Haftası'nı kutladı.

Diğer yandan Ahilik Haftası nedeniyle 21 Eylül Perşembe günü Gümüşhane'de kutlama programları yapılacak. Saat 10.30'da Ahilik Haftası heyetinin Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever'i makamında ziyaret etmesiyle başlayacak programda Valilik'ten Fatih Parkına kadar kortej yürüyüşü yapılacak ve saat 12'de Fatih Parkında vatandaşlara Ahilik Pilavı ikram edilecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2023, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER