Vali Tanrısever MÜSİAD’a konuk oldu

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, MÜSİAD Gümüşhane tarafından düzenlenen “Dost Meclisi” toplantısına katıldı.

Vali Tanrısever MÜSİAD’a konuk oldu

Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evinde yapılan program üyelerin geniş katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda Gümüşhane’de devam eden yatırımlar, yapılması planlanan projeler, üretim-istihdam ekseninde yapılması gerekenler, esnaf ve üreticilerin sorun ve talepleriyle alakalı görüş alışverişinde bulunuldu.

Programda söz alan üyelerin taleplerini dinleyen Vali Alper Tanrısever göreve başladığı günden itibaren şehirdeki tüm kesimlerle görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, Gümüşhane’de devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Alper Tanrısever, “Şehirdeki tüm sivil toplum kuruluşlarına görevler düşmektedir. Bu şehrin üzerinde bulunan ölü toprağını atmak ve aksiyona geçmek için hep birlikte hareket edilmelidir. Şehrin geleceği olarak görülen turizm konusunda, imalatçıların yaşadığı problemler konusunda, madenler ve diğer tüm konularda ortak akıl ile hareket edilmesi gerekir. Turizm açısından Satala antik kenti kazılarının tamamlanması sonrasında büyük potansiyel vaat etmektedir. Yine tarım alanında Köse-Kelkit Şiran bölgemizin potansiyeli çok yüksektir. Gümüşhane’nin devlet, sivil toplum ve vatandaşların aynı hedefte birlikte hareket etmesi sonucunda büyük bir gelişim göstereceğine inanıyorum. Bu bağlamda ortak akıl ve istişare ile birlikte, tüm toplumun beraber hareket etmesi halinde Gümüşhane layık olduğu yere ulaşacaktır” dedi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’e programa katılımları için teşekkür eden MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, MÜSİAD olarak en büyük hedeflerinin şehre değer katacak, istihdamı artıracak projeler yapmak olduğunu belirtti. İstişare kültürüne büyük önem verdiklerini ileten Kara, tüm kararların bu kültüre göre ortak bir akılla alındığının altını çizdi. Bu istişare kültürünün şehrin geneline de yayılması gerektiğini söyleyen Kara, bu vesileyle sorunların daha kolay çözülebileceğini ifade etti. Kuruluşların bugüne kadar geçen 4 yıllık süreçte sadece üyeler için değil şehrin bütününü ilgilendiren konularda çalıştıklarını söyleyen Kara, MÜSİAD Gümüşhane olarak şehrin gelişmesi adına her platformda mücadeleye devam ettiklerini belirtti.

Toplantının samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirten Kara, “Sayın Valimize katılımları için tekrar çok teşekkür ediyorum. Bizleri dinledi, fikirlerimizi, sorun ve taleplerimizi iletme fırsatı bulduk. Kendisi son derece içten yaklaşımlarıyla bizlere büyük umut verdi. Sayın Valimizin yükü ağır, tüm üyelerim adına kendisine kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Program hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER