Vali Taşbilek’ten kabul töreni

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kabul töreni düzenledi.

Vali Taşbilek’ten kabul töreni

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kabul töreni düzenledi.

Ramada Gümüşhane Otelde düzenlenen programa ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen’le birlikte şehrin tüm kesimlerinin davet edildiği programda konuklarının masalarına tek tek giderek sohbet etti.

Törende yaptığı konuşmada Cumhuriyetin ilanıyla Mondros’un yok hükmünde olduğunun da ilan edildiğini kaydeden Vali Taşbilek, “Özel bir mücadele, yokluklarla yapılan bir mücadele. Varlık, yokluk mücadelesi. Son devletin kuruluşuyla ilgili özel bir mücadele. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarının yol aldığı milletimizin omuz verdiği büyük bir varoluş mücadelesi sonunda cumhuriyetimiz kuruldu. Son devletimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı başkomutanın arkasında yürüten bütün kahramanlarımızı, silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

Cumhuriyetin teminatı gençler ve çocuklara da seslenen Vali Taşbilek, “Cumhuriyet bizim var olma, bir olma, birlik olma mücadelemizdi. Bunu bizden önceki büyüklerimiz verdi ve bugünlere getirdi. Bundan sonra bu devleti ebediyen yaşatacak, ilelebet götürecek nesil sizlersiniz. Siz uyanık olacaksınız, kendinizi yetiştireceksiniz, bir olacaksınız, birlik olacaksınız ve hep beraber milletin hiçbir evladını ayrı görmeksizin birbirinizin elinden tutarak biz biriz, beraberiz, birlikte büyük bir aileyiz diyeceksiniz, aynı kilimin desenleriyiz diyeceksiniz. Yaşasın büyük Türk Milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyeceksiniz. Büyük Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen yaşayacağına olan inancımla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan bütün kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Cumhuriyet’in ilanının 96.yıldönümüne özel hazırlanan pastanın kesilmesinin ardından Vali Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen’le birlikte davetlileri kapıdan uğurladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER