Vali Yavuz, basınla buluştu

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, bir yılı aşkındır görev yaptığı Gümüşhane’nin 13.görev yeri olduğunu belirterek, başarının ekip çalışması ve takım ruhuyla elde edildiğini söyledi.

Vali Yavuz, basınla buluştu
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, bir yılı aşkındır görev yaptığı Gümüşhane’nin 13.görev yeri olduğunu belirterek, başarının ekip çalışması ve takım ruhuyla elde edildiğini söyledi.

“GÜMÜŞHANE’DE Kİ GERİ KALMIŞLIK DEĞİL, GECİKMİŞLİK”

Mahmut Usta tesislerinde gazetecilerle bir araya gelerek sohbet eden Vali Yavuz, Türkiye’nin hemen her bölgesinde çalıştığını, edindiği tecrübelerle Gümüşhane’de yaşananların geri kalmışlık değil “gecikmişlik” olduğunu tespit ettiğine vurgu yaparak, “Onu da halledeceğiz. İnsanlarımızın yaşam standardı daha da yükselecek. Geriye gidişimiz yok. Birlik beraberliği sağladığımızda koşarak ilerleyeceğiz” dedi.

“GECİKMİŞLİĞİ BİRAN ÖNCE ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Gümüşhane’de güvenlik ve yokluk sorunu olmadığını fakat daha iyi olması için neler yapılabileceği üzerine kafa yorduklarını kaydeden Vali Yavuz, “Çevre yolu planlanmasaydı bu şehirde 3 yıl sonra yaşanmazdı. Bittiğinde hareketlilik artacak. Gecikmişliği biran önce ortadan kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.

“HERŞEYİ VALİ’DEN BEKLEMEMEK GEREK”

Artık icraata geçmek gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, herşeyin Vali’den beklenmemesi gerektiğini belirterek, cesaret ve inisiyatif kullanmak eksikliği hastalığının biran önce tedavi edilerek özellikle gurbette maddi durumu iyi olan Gümüşhanelilerin şehre yatırım yapmalarını istedi.

“ÖZEL SEKTÖR ŞEHRE EL ATMALI”
 
Gümüşhane’ye birazda özel sektörün el atmasını isteyen Vali Yavuz, hep bir kısır döngünün dönüp durduğunu belirterek, gençlerin büyüklerden alacağı tavsiyelerle biraz daha heyecanlanması gerektiğini, artık geri gitmeden koşarak ileri gidilmesi gerektiğini vurguladı.

“2016 YILININ HAZIRLIKLARINI YAPTIK”

Konuşmasında 2015 yılında çok bir çalışma yapılmamış gibi görünmesine karşın önümüzdeki dönemin altyapılarının hazırlandığını ifade eden Vali Yavuz, Gümüşhane’nin 2016’ya çok hızlı gireceğini belirterek, devam eden karayolu çalışmalarının tamamlanmasının ardından şehirde hareketliliğin artacağını söyledi.

“ŞEHİRDE FARSÇA VE ARAPÇA LOKANTA TABELASI YOK”

Sohbetin büyük bir bölümünü turizme ayıran ve kent merkezinde ki lokantalarda hala farsça ve arapça tabela bulunmamasını eleştiren Vali Yavuz, Gümüşhane’yi merak etmesine rağmen konaklama problemleri yüzünden 2-3 kuşak akrabalarını şehre getiremeyen insanlar olduğuna değinerek, şehrin artık Mescitli-Tekke ekseninde yatay büyümesi gerektiğini kaydetti.

“SÜLEYMANİYE’Yİ SANTİM SANTİM TAKİP EDİYORUZ”

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesindeki tarihi dokuyu ayağa kaldıracak proje ile kayak merkezi projesini de santim santim takip ettiklerini ve herşeyin kontrol altında olduğunu dile getiren Vali Yavuz, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi ilçelerdeki diğer değerlerle birlikte turizmin şehre yeni bir ivme kazandıracağını vurguladı.

“BÜROKRATLARDA SIRADIŞILIK VE CESARET EKSİKLİĞİ VAR”

Konuşmasının son bölümünde kendisinin de muzdarip olduğunu ifade ettiği bürokrasiye yönelik eleştirilere cevap veren Vali Yavuz, yaptıkları çalışmalarla bürokrasinin vizyon, kent kimliği kültürü ve kurumsal disiplin anlamında olması gereken yere gelmeye başladığını, art niyetli olmayan bürokratlarda sıradışılık ve cesaret eksikliği olduğunu söyledi.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Vali Yavuz, bu milletin saniyeye bile tahammülü olmadığını, üzerinde yaşadığımız ülkenin hepimizin olduğunu ve hepimizin bu geminin içerisinde olduğumuzu belirterek, “Yapacak çok işimiz var” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER