Vali Yavuz çalıştayı değerlendirdi

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen ve 5,5 saat süren Kültür ve Turizm Çalıştayını değerlendirdi.

Vali Yavuz çalıştayı değerlendirdi
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen ve 5,5 saat süren Kültür ve Turizm Çalıştayını değerlendirdi.

Toplantının sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Vali Yavuz, turizm konusunda bir algı oluşması için çaba gösterdiklerini belirterek, bu işlerin sabır, meşakkat ve metanet gerektiren, uzun ölçekli uzun soluklu işler olduğunu söyledi.

“YEREL DİNAMİKLER HAYATA GEÇMEZSE OLMAZ”

Kültürel değerlere sahip çıkılmazsa bütün değerlerin kaybedileceğini dile getiren Vali Yavuz, “Bizler idareciler olarak yolcuyuz, sizler hancısınız. Yıllarca bu coğrafyada sizler yaşayacaksınız. Sizin asli olarak yapmanız gerekenler belli. Bizleri gayrete getirecek olanlar yerel dinamiklerdir” diyerek yerel dinamiklerin harekete geçmesini istedi.

Türkiye’nin diğer bölgelerinin Karadeniz’den çok daha avantajlı bölgeler olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Karadeniz Bölgesi deneme yanılma yöntemiyle Arap turistlerin gelişiyle bu işi gündemine almış bir bölge. Eğer dikkatli, sabırlı, bilinçli, kısa uzun ve orta vadeli hadiseye bakmazsak altın yumurtlayan tavuk misali gibi içindeki altınların tamamını alalım diye tavuğun tamamını kesersek mesele biter” dedi.

“TURİZM 51 SEKTÖRÜ DOĞRUDAN ETKİLEYEN BİR SEKTÖR”

“Birilerini suçlamakla, laf kalabalığı yapmakla bu işler olmuyor” diye konuşan Vali Yavuz, 51 sektörü doğrudan ve dolaylı etkileyen bir sektör turizm sektörü. Kendi tarihi, doğal ve kültürel mirasımızı mutlaka korumalı ve turizmden para kazanıyoruz derken onu heba etmememiz lazım” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’nin nelere sahip olduğunu bildiklerini kaydeden Vali Yavuz, “Turizm en çabuk geri döndüren sektör. Kamu sektörü olarak bizim devlet imkanlarıyla 7,5 milyar TL’ye yakın yatırımız var. Hızlı tren mutlaka Gümüşhane üzerinden denize inecek, Salyazı havaalanı yapılacak” dedi.

YENİ LOGO, BROŞÜRLER VE TANITIM FİLMLERİ YAKINDA

Gümüşhane’yle ilgili hiçbir tanıtım materyalinin albenisi olmadığını ifade eden Vali Yavuz, yeni tanıtım filmleri, broşür ve logoyu yakında tanıtacaklarını belirterek, turizm konusunda bundan sonra lokal toplantılar yapılmaya devam edileceğini kaydetti ve “Bu işle dertlenen insanlar lazım bize” diye konuştu.

“BU VEBALİ BEN ÜSTÜME ALAMAM”

Artık senkronize bir şekilde kamu-özel sektör birlikteliğiyle hareket edilmek zorunda olunduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Eğer bir kıpırdanma olmazsa bunun herkesin halinden memnun olduğu anlamına gelir. Bu vebali ben üstüme alamam. Ben bu çalışma ve çabayı yapıyorum. Bizde bu miras ve zenginlik varsa hakkını vermek lazım. Herşey bir anda olsun hatası yapıyoruz. Öyle olmaz” dedi.

“HER TÜRLÜ İMKANIMIZ VAR”

Gümüşhane’de tarih, kültür, turizm ve doğa olarak her türlü imkan bulunduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Onu safha safha hayata geçirme imkanımız da var. 4 yıllık bir eylem ve yol haritası oluşacaktır. Devlet teşvik anlamında altyapı eksiklerini giderme ve tanıtım anlamında üzerine düşeni yapacaktır. Gümüşhanemizde eksikler belli. Yapılacak ve yol haritası şeklinde belirlenecek hususlarda ortaya çıkmıştır. Her ne olursa olsun hayata geçmesi de tarafların gayret ve özverisiyle mümkündür. Artık icraat zamanıdır. Bu konuda elini taşın altına elini koyacak” ifadelerini kullandı.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

“Gümüşhane’de bu işi devlet yapsın demek yerine ben yapıyorum kolaylaştırın diyecek cengaverler arıyoruz” diyerek işadamlarına çağrıda bulunan Vali Yavuz, kent merkezinde çok sayıda bulunan apart sahipleriyle kısa zamanda görüşüleceğini, yaz aylarında boş olan 1+1, 2+1 apart tesislerin turizme kazandırılması noktasında da bir çalışma başlatıldığını söyledi.

ERCİYES A.Ş GENEL MÜDÜRÜ SÜLEYMANİYE İÇİN GELECEK

Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezinin sürecinden de bahseden Vali Yavuz, “2010 yılında kültür ve turizm merkezi ilan edildi. 800 hektarlık tamamı hazineye ait olan bir alan. Kültür ve turizm bakanlığından ödenek istedik 75 milyon lira. Ortada fol yok yumurta yok. Ne ödeneği? O alan daha Kültür Turizm Bakanlığına devredilmemiş. Bu konuda en iyi örnek Kayseri Erciyes A.Ş’dir. Genel müdürü ekibiyle 27 Şubat’tan sonra buraya geliyor. Bunun gündeme alınabilmesi için bize düşeni yapmamız lazımken yapmamışız. Bu 800 hektarlık alanın kültür turizm bakanlığına devrinde son noktadayız. Meteorolojik takip istasyonu kuruyoruz. Bir defa yapılacak tam yapılacak.

MESCİTLİ OKULUNU TURİZM LİSESİ İŞLETECEK

Vali Yavuz, Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde bulunan Mescitli köyünde bulunan eski okul binasının tarihi yapısıyla birlikte turizm lisesi öğrencilerinin uygulama yapacağı bir alan olacağını da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2016, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER