Vali Yavuz, Kore Gazilerini Ziyaret Etti

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhaneli Kore Gazileri Hasan Hilmi Korkut ve Nafi Aygün’ü evlerinde ziyaret etti.

Vali Yavuz, Kore Gazilerini Ziyaret Etti
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhaneli Kore Gazileri Hasan Hilmi Korkut ve Nafi Aygün’ü evlerinde ziyaret etti.

İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Metin, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Lütfi Düz, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru ve Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan’ında bulunduğu heyetle gazileri ziyaret eden Vali Yavuz, kendileri ile sohbet ederek, gazilerin o yıllara ait anılarını dinledi.

Vali Yavuz şehitlik ve gaziliğin hem dinimizde hem de toplumumuzda müstesna makamlar olduğu belirterek “Bugün bizler huzur içinde yaşıyorsak bunu minnetle ve şükranla andığımız şehit ve gazilerimize borçluyuz. Tarihin her döneminde bu millet kutsal saydığı vatan toprağı için gözünü kırpmadan göğsünü siper etmiş ve bu müstesna mertebelere yükselmiştir. Bizler her zaman kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz ve kendilerinin her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Vali Yavuz bu arada kendisiyle tanışmak isteyen Gazi Hasan Hilmi Korkut’un torunu Ceren Korkut’la da ilgilenerek küçük Ceren’e çeşitli hediyeler verdi. Küçük Cerene ileride ne olmak istediğini soran Vali Yavuz “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar bu ülkenin geleceğine yön verecek evlatlarımızdır.” dedi.

Ziyaret dönüşünde karşılaştığı çocuklarla da sohbet eden Vali Yavuz onlara da çeşitli hediyeler verdi.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER