Vali Yavuz Kürtün Kaymakamlığı'nın İftar Programına Katıldı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kürtün Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftara katıldı.

Vali Yavuz Kürtün Kaymakamlığı'nın İftar Programına Katıldı
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kürtün Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftara katıldı.

Kürtün Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programına Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kürtün İl Genel Meclisi Üyeleri Hüseyin Güvendi ve İsmail Tozlu, mahalle muhtarları, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İftar öncesi, Kültür Merkezi önünde bulunan çocuk parkında oynayan çocuklarla sohbet eden Vali Yavuz, daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve mahalle muhtarlarıyla Kürtün'ün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra iftar sofrasına geçerek şehit aileleriyle hasbihal eden Vali Yavuz, iftar sonrası Torul Müftüsü ve Kürtün Müftü Vekili Osman Karagöz'ün yemek duası ve Belediye Başkanı Ahmet Kanat'ın selamlama konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, mübarek Ramazan ayının, birlik ve beraberliğin, milli ve manevi değerlerin en üst seviyeye çıktığı, çok mübarek ve inananlar için bulunmaz fırsatlar içeren günler olduğunu söyledi.

Vali Yavuz, “Bu manada çok şükür Türkiyemizde, Gümüşhanemizde ve Kürtünümüzde de layık-ı veçhiyle idrak ediyoruz. Gördüğüm kadarıyla, yaşlısıyla, genciyle ve çocuğuyla bütün kesimler Ramazanı en iyi şekilde huzur içerisinde idrak ediyoruz. Bugünlerimizi, tarihten bu yana vatanımız için, milletimiz için canını feda etmiş şehitlerimiz, kendi canlarını ortaya koyarak gazi olmuş değerli büyüklerimiz ve tabii ki bunların sıkıntılarını yaşayan yakınları sayesinde böyle huzur içerisinde yaşıyoruz. Bu mübarek günlerde, hem şehit yakınlarımızla, hem de gazilerimiz ve aileleri ile bir arada olmak, dertleriyle dertlenmeye ve varsa sorunlarını gidermek için vesile olsun diye bu iftar programlarının düzenliyoruz.  Bu vesileyle, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyor, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hepinize hayırlı Ramazan'lar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Yavuz ve diğer davetliler, Kültür Merkezi'nin bahçesinde çay eşliğinde sohbet ederek, Kürtün'ün genel durumu ve ilçede yapılması planlanan çalışmalar konusunda istişarede bulundu.
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER