Vali Yavuz Kürtün’de

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberindeki heyetle birlikte hafta sonu Kürtün ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz Kürtün’de
HABERİN GALERİSİ
Vali Yavuz Kürtün’de

Vali Yavuz Kürtün’de

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberindeki heyetle birlikte hafta sonu Kürtün ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

HEYELANLI BÖLGELERDE İNCELEME

Vali Yavuz, ilk olarak 29 Mart tarihinde Özkürtün Beldesi’nde meydana gelen iki ayrı heyelanda zarar gören Özkürtün Belediye Binası ve Süme Mahallesi’ndeki bir evde incelemede bulundu.

Beraberinde Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kürtün İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi, Özkürtün Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak ile birlikte Özkürtün Belediye Binası ve Süme Mahallesi’ndeki bir evde incelemede bulunan Vali Yavuz, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, yürütülen çalışmalar ve tekrar heyelan yaşanmaması için alınacak tedbirler konusunda AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak’tan bilgi aldı.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ GENEL KURULU

Daha sonra Özkürtün Belediyesi’ne ait Dirvana Tesisleri’nde gerçekleştirilen Kürtün Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kuruluna katılan Vali Yavuz, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut’un birliğin 2015 yılı faaliyetleri hakkında yaptığı sunumun ardından bir konuşma gerçekleştirdi.

Kürtün’ün coğrafi yapısı sebebiyle mahallelerinin dağınık olduğunu ve yol ağının çok geniş olması nedeniyle zorluklar yaşayan bir bölge olduğunu kaydeden Vali Yavuz, 2015 yılında maddi anlamda bir sıkıntı yaşanmadığını ve bu sayede Gümüşhane genelinde olduğu gibi Kürtün’de de çok güzel çalışmaların yapıldığını belirtti.

Devletin bekası için yürütülen terör operasyonları nedeniyle bu yıl bütçeden ayrılan payda kısmen de olsa bir azalma yaşanabileceğini dile getiren Vali Yavuz, ihtiyaçların aciliyet ve önemlerine göre derecelendirilmesi ve buna göre çalışma planı hazırlanması gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi’nde son bir iki yıldır mantık değişikliği yaşandığını belirten Vali Yavuz, bundan sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri veya yardımcılarının düzenli olarak bütün ilçeleri halk pazarlarının kurulduğu günlerde ziyaret ederek, yapılan ve yapılması gereken çalışmalar konusunda kaymakamlar, belediye başkanları ve muhtarlarla bizzat görüşeceklerini ifade etti.

Toplantıda yapılan oylamada, Kürtün Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine Kürtün İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Güvendi ve İsmail Tozlu, Sarıbaba Köyü Muhtarı Hasan Gül, Bağlama Köyü Muhtarı Ali Altuntaş ve Ekinciler Köyü Muhtarı Ömer Erdoğan seçildi.

SÜME MAHALLESİNDE VATANDAŞLARLA SOHBET

Toplantının ardından Özkürtün Beldesine bağlı Süme Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yavuz, Süme Mahallesi sakinleriyle çay eşliğinde bir süre sohbet ederek vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.

ÖZKÜRTÜN TATİL KÖYÜNDE İNCELEME

Vali Yavuz, ilçe temasları kapsamında son olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) desteğiyle Özkürtün Belediyesi tarafından baraj çevresinde inşa edilen Özkürtün Baraj Tatil Köyü çalışmalarının son durumunu inceleyerek, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut ve Özkürtün Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çakmak’tan bilgi aldı.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER