Vali Yavuz öğretmenler onuruna yemek verdi

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, emekli ve aktif görevde bulunan öğretmenler onuruna yemek verdi.

Vali Yavuz öğretmenler onuruna yemek verdi
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, emekli ve aktif görevde bulunan öğretmenler onuruna yemek verdi.

Kral Park Tesisleri’nde düzenlenen yemek programına, Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, ilçe milli eğitim müdürleri ile emekli ve aktif görevde bulunan öğretmenler katıldı.

Programda, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Emekli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ile Emekli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sadık’ın selamlama konuşmaları ve emekli öğretmen Kenan Telli’nin Öğretmenler Günü şiirini okumasının ardından, Öğretmenler Günü pastası, Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, emekli öğretmenlerimiz ve bir aday öğretmen tarafından kesildi.

Pasta kesiminin ardından yaptığı konuşmada, emekli olmalarına rağmen sosyal yaşamda etkin rol almaya devam eden öğretmen büyüklerin olduğunu ifade eden Vali Yavuz, onların tecrübe ve birikimlerinin âti için bir ışık olduğunu kaydederek, bir kaynaşma ve tecrübe paylaşımına vesile olması düşüncesiyle bu yemek programının düzenlendiğini ifade etti.

“ÖĞRETMENLİK BİR İDEALİZM, ÜLKÜ, GELECEK VE VEBAL MESELESİDİR”

Öğrencilere katkı sağlayamayan ve verimli olamayan öğretmenlerin dinlendirilmesi gerektiğinin altını çizen ve bu konunun konuşulmasının vaktinin geldiğini ifade eden Vali Yavuz, “Sizleri ve çok büyük bir kesimi tenzih ediyorum ama öğretmenliği sırf para kazanılan bir meslek olarak görenleri ben istemiyorum. Öğretmenlik bir idealizm, ülkü, gelecek ve vebal meselesidir. Eğer siz bunu ruhunuzda hissetmiyorsanız lütfen bu memlekete ihanet etmeyin. Çünkü sizin elinize emanet edilip de boş yetişen çocuk bu ülkeye ihanettir. Bunları dahi tartışacağız. Başka çaremiz yok” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, emekli öğretmenlerle çay eşliğinde bir süre sohbet etti.
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER