Yakut, Kayak Federasyonu Yönetiminde

Gümüşhane’de kayak sporunun önde gelen isimlerinden Bayram Yakut, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Yakut, Kayak Federasyonu Yönetiminde
Gümüşhane’de kayak sporunun önde gelen isimlerinden Bayram Yakut, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden emekli olan Kabaköy doğumlu 51 yaşındaki Yakut, kayakta Gümüşhane’nin artık daha fazla söz sahibi olduğunu belirterek, Süleymaniye’yi federasyon olarak yakın takibe alacaklarını söyledi.

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye mahallesinde tarih, turizm ve sporun iç içe olacağı Süleymaniye Kış Turizm Merkezi projesinin Gümüşhane’ye çok büyük ivme katacağını dile getiren Yakut, Süleymaniye kayak merkezi ile ilgili yapılacak çalışmalarda Kayak Federasyonunun yapması gerekenler konusunda takipçi olacağını belirtti.

Kayak sporunda Gümüşhane’nin eski günlerine kavuşması için camia olarak kenetlenip yeni Muzaffer Demirhan’lar yetiştirme amacında olduklarının altını çizen Yakut, “Güzel günler Gümüşhane’yi bekliyor” dedi.

Geçmiş iki dönem Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak görev alan, uluslararası kayak hakemi Bayram Yakut, defalarca ulusal ve uluslararası yarışmalarda, 2011 Dünya UNIVERSIAD kış oyunları gibi organizasyonlarda başhakem olarak görev yaptı.

Türk kayak milli takımının yurtdışı organizasyonlarında kafile başkanı olarak görevlendirilen Yakut, Türkiye Kayak Federasyonu yönetim kurulu yedek üyesi iken, yönetim kurulundaki boşalma nedeniyle 7 Ekim 2013 tarihinde asıl yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2013, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER