Yalçın: 350 kazanımın altında Memur-Sen olarak imzamız var

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gümüşhane temasları kapsamında genişletilmiş il divan toplantısına katılarak “350 kazanımın altında Memur-Sen olarak imzamız var” dedi.

Yalçın: 350 kazanımın altında Memur-Sen olarak imzamız var

Toplantı Sema Doğan Yaşam Alanında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşehrimiz Hacı Bayram Tombul, Memur-Sen İl Başkanı Harun Şeker ve sendika mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

“350 kazanımın altında Memur-Sen olarak imzamız var”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen ailesi olarak başladığımız zeminden toplu sözleşme hakkını aldığımız zemine kadar çok ciddi emek ve gayret verdik. Son toplu sözleşme 92 kazanım daha elde ederek 87 eski kazanımın üzerine 179 noktada ayrı iyileştirmeler yaptığımız 258 kazanımı bir kalemde 350’ye çıkardığımız bir zemini bize getirmiş oldu. Bundan önceki süreçte toplu görüşmede yetkisiz ve etkisiz memur sendikalarının yaptırımı olmaması nedeniyle masaya boş gidilip boş gelindiği zeminlerden toplu sözleşme hakkını almamız ile masanın bir anlamı oldu. Bununla beraber oluşturduğumuz yelpaze ile her geçen gün büyüdü ve şuan 350 kazanımın altında Memur-Sen olarak imzamız var” dedi. 

“Sendikalı ile sendikasız arasında 400 TL gibi bir fark var”

Yalçın, konuşmasının devamında memur sendikacılığının Memur-Sen ile birlikte büyük bir seviye kazandığını ve geleceğe dair umutları yeşerttiğini dile getirerek, “Önümüzde almamız gereken çok fazla mesafe var. Bizim memur sendikacılığı olarak yaptığımız işin değerinin olmadığına ilişkin tartışmaları destekleyen ve kuvvetlendiren şey aldığımız kazanımın, yetkili sendikanın üyesinin yanında diğer sendika üyelerine de, sendika üyesi olamayana da herkese dağıtılan ama alın terinin emek hakkının asla gözetilmediği bir değersiz zeminimizin olmasıydı. Yetkili ile yetkisizi sendikalı ile sendikasızı bir tutan yapanında yatanında beraber değerlendirildiği adaletsiz bir zemin var. Biz bütün toplantıda şunu söyledik; sendikalı ile sendikasız arasında makas olmalı. Bu toplu sözleşmede şükürler olsun ki bu makası önemli bir oranda koyduk. Artık sendikalı ile sendikasız arasında 400 TL gibi bir fark var. Sendikalı 2022 yılı içerisinde 1600 TL fazla alacak. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren sendika üyesi olanlar bu farkı alacak” ifadelerini kullandı. 

“Biz sendikalı arkadaşımızın oluşturduğu güç birliği ile masadayız”,

Memur-Sen olarak temel isteklerinin artırımlı kısmı sadece yetkili sendika üyelerinin almasını sağlamak olduğuna değinen Yalçın, “Paranın sendikanın kasanına değil, yetkili sendikalının cebine gitsin istiyoruz. Biz yıllarca bu mücadeleyi verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Fakat masada %1 barajı getirildi. İşçilerde %1 örgütlenme oranını geçemeyenler toplu sözleşme yapamıyor. Önce sendika olduğunu ispat etmen gerekiyor. Yeni toplu sözleşmede memur sendikacılığına da bu kuralı getirerek bir düzenleme getirttik. Ocak’tan itibaren başlayacak olan bu kural ile 15 Ocaktaki maaşlarda %1 barajını geçemeyenlerde 135 TL aşağıya inmiş olacak. Çünkü şuan alınan toplu sözleşme ikramiyesi %1 barajını geçtiğinde alınacak. O Yüzden 14 Aralık’ta ayrılıp Ocak’ta üye olunduğunda %1 barajı üzerinde olanlar bu ikramiyeyi alabilir. Ama bizim teklifimiz bu değil, biz sadece yetkili sendikaya verilsin istiyoruz. Biz sendikalı arkadaşımızın oluşturduğu güç birliği ile masadayız. Toplu sözleşme ikramiyesi olarak 350 TL alınması için anlaşmıştık. Ama biz bu teklifi değiştiriyoruz. Biz sadece sendikalılara istiyoruz. 100 TL üzerine koyarak bu maddeyi geçelim istiyoruz. Bu madde ile sendikalı kişiye 265 TL ilave etmiş olduk. Sendikalının maaşına 2 puan ilave gelerek 28’den 30 puana çıkartıyoruz. Bu yüzden örgütümüzü her geçen gün büyüteceğiz. Bundan sonra sendikalı ile sendikasızın arasındaki makası açacak şekilde teklifler getireceğiz. İşçi sendikacılığında bu sistemi hissettireceğiz” açıklamalarında bulundu.

“Bugün burada olmamın en büyük destekçileri sizlersiniz”

Toplantıda söz alan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise dünden bugüne her zaman kendisini Memur-Sen’in bir üyesi olarak gördüğünü belirterek, “Bugün burada olmamın en büyük destekçileri sizlersiniz. Bunun kıymetini siyasete girdiğim günden bugüne ve şu anda milletime hizmetkar olduğum günden bugüne kadar elimden geldiğince bunu acizane bir kul olarak hep gördüm görmeye de devam edeceğim. Bundan 10 yıl önce Memur-Sen’e gittiğimde orada ilk sizlerle tanıştığımda sizleri hep arkamda bir güç olarak ve kendi yuvam olarak gördüm” dedi.

“Memur-Sen binası için gerekirse kendi maaşımdan yardım yapacağım”

Başkan Çimen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Gümüşhane’ye yakışır bir bina talebiyle ilgili “Bende elimden gelen yardımı, gerekirse kendi maaşımdan yapacağımı sizin huzurunuzda söz vermek istiyorum ve genel başkanımıza bu güzel düşüncelerinden dolayı şehrimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER