Yarın YGS Günü

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, 23 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek 5 bin 51 öğrenciye başarı dileklerinde bulundu.

Yarın YGS Günü
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, 23 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek 5 bin 51 öğrenciye başarı dileklerinde bulundu.

Yaptığı açıklamada 17 binada, 193 salonda sınava girecek öğrencilerin uzun çalışmalar sonucunda hayatlarında önemli bir ivme kazandıracak olan ve geleceğe önemli bir imza atacak olan sınav öncesinde bir dizi tavsiyelerde bulunan Baş, şunları söyledi: “Hepiniz hayallerinizdeki mesleğe ulaşmak için bu sınava çok çalıştınız. Uzun zamandır birçok fedakârlıklara katlanarak yapmış olduğunuz çalışmaların meyvelerini ise şimdi toplayacaksınız. Ancak unutmayınız ki; bu sınavda sahip olduğunuz bilgi kadar, motivasyonunuz da başarınızı etkileyecektir. Bu kapsamda stres, kaygı ve heyecanınızı bir tarafa bırakarak, sizlerden moralinizi yüksek tutmanızı istiyorum. Sizden beklentimiz her yönüyle iyi yetişmiş, çevresini ve dünyayı tanıyan, kendine güvenen, okuyan, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı birer insan olmanızdır. Sınava az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında uykunuza ve beslenmenize dikkat edip stresten uzak durmalısınız. Ayrıca; sınav hazırlıklarınızı titizlikle yapınız. Sınava Giriş Belgenizi, son 6 ay içerisinde çektirdiğiniz fotoğraflı ve TC kimlik numaralı nüfus cüzdanınızı hazır ediniz. Unutmayın ki; bu belgeleri eksik olanlar kurallar gereği sınava alınmayacaklardır. Sınavdan önce sınav yerinizi görün. Ulaşım imkânlarını ve evinizden sınav yerine hangi sürede ulaşacağınızı hesap edin. Yanınıza kesinlikle çanta, saat, cep telefonu, kulaklık, yüzük, küpe, diğer takı, anahtar, metal para almayınız.”

Çocukların başarılı olmalarında en büyük görevin anne babalara düştüğünü kaydeden Baş, çocukların bu zorlu maraton sonunda yaşamlarını şekillendirecek üniversite eğitimi almalarının en büyük dilekleri olduğunu belirterek, “Sizlerin de en az çocuklarınız kadar, belki de onlardan fazla heyecanlı olduğunuzu biliyorum. Çocuklarınıza başarılarından dolayı ödüllendirme yaparken,  başarısız olmaları halinde de sevgi, destek ve ilginizi esirgemeyin. Çocuğunuzun sınav öncesi ve sonrası dönemde en önemli ihtiyacı; huzurlu, sakin ve mutlu bir ortam, sevgi ve destek, ilgi ve esneklik, güven ve cesarettir. Bu ortamı onlar için oluşturacağınıza yürekten inanıyorum.” dedi.

Açıklamasının son bölümünde Gümüşhanelilere seslenen Baş, öğrencilerin elde edeceği başarının Gümüşhane’nin başarısı olduğuna vurgu yaparak, sakin ve huzurlu bir ortamın öğrenci başarısının ilk şartı olduğunu söyledi.

Baş, vatandaşlardan bilhassa okul çevrelerinde korna çalınmaması, düğün, nişan, sünnet gibi etkinliklerin yapılmaması, propaganda, yüksek sesle müzik dinleme, gürültü yapılmaması ve iş makineleriyle çalışılmasını konusunda titiz davranmalarını isteyerek, “Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ye girecek olan sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER