Yaşar'dan Veteriner Hekimler Günü Kutlama Mesajı

Trabzon Bölgesi (Trabzon, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Rize) Veteriner Hekimleri Odası Gümüşhane Temsilcisi Veteriner Hekim Ahmet Yaşar, 26 Nisan “Dünya Veteriner Hekimler Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yaşar'dan Veteriner Hekimler Günü Kutlama Mesajı
Trabzon Bölgesi  (Trabzon, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Rize) Veteriner Hekimleri Odası Gümüşhane Temsilcisi Veteriner Hekim Ahmet Yaşar, 26 Nisan “Dünya Veteriner Hekimler Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

26 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Gününün konusunun bu yıl tüm dünyada “Hayvan Refahı” olarak belirlendiğini dile getiren Ahmet Yaşar, “Her canlının hayatını refah içerisinde sürdürme hakkı vardır. Bunun sağlanması bir insanlık vazifesidir. Hayvanlara karşı yapılan haksız uygulamalara, hatalı tutumlara, eziyete hatta işkenceye varan davranışlar konusunda ilgililerin bilgilendirilmesine önem verilmelidir” dedi.

Yaşar mesajında şunları söyledi: “Her yıl nisan ayının son cumartesi günü "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak kutlanılmaktadır.  Bu yıl 26 Nisan gününü Veteriner Hekimler Günü olarak kutluyoruz. Bütün meslektaşlarımın bu önemli gününü tebrik ediyorum. Bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Gününün sloganı tüm dünyada “Hayvan Refahı” olarak belirlenmiştir. Bu anlamda Türk Veteriner Hekimleri Birliği de “Hayvan Refahını sağlamak İnsanlık görevimizdir” sözü ile konuya gereken önemi vermiştir. Hayvan refahının sağlanması noktasında bütün meslektaşlarımın üzerlerine düşen görevi hakkıyla yapmaya devam edeceklerine olan inancımız tamdır. Tarihi insanlık tarihi kadar eski bir mesleğin mensubu ve yaratılanı yaratandan dolayı sevmeyi öğütleyen bir inancın fertleri olarak farklı hareket etmemiz imkan dahilinde değildir. Özünde insanlara hizmet gerçeğini barındıran bu nezih mesleğin mensupları son nefes dahil olmak üzere bu görevlerini yerine getirmekten asla geri durmayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün meslektaşlarımın "Veteriner Hekimler Günü"nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER