Yaya ve okul geçitlerinde dronla kontrol

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma Timleri okul önlerinde bulunan 16 yaya ve okul geçidinde dron destekli denetim yaptı.

Yaya ve okul geçitlerinde dronla kontrol

Jandarma ekipleri “Trafik Güvenliği Eylem Planı” çerçevesinde karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacıyla hayata geçirilen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi kapsamında denetim gerçekleştirdi.

Denetimler öğrencilerin trafiğe çıkarak okullarına gelip gitmelerinde yaşanacak sorunların en aza indirilmesi, okullarına yaya olarak ulaşımda yaşanan yayaya çarpma trafik kazası risklerinin azaltılması ve diğer yayaların trafik güvenliği için gerçekleştirildi.

Sürücülere 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu 74’üncü maddesinde yer alan “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara, öğrencilere durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü gereğince Gümüşhane il genelinde 16 yaya ve okul geçidinde 44 Jandarma personeli ile denetim ve bilgilendirme faaliyeti icra edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER