Yazıcıoğlu Gümüşhane'de Dualarla, Hatimlerle Anıldı

Büyük Birlik Partisinin (BBP) Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının beşinci yılında Gümüşhane’de dualarla ve hatimlerle anıldı.

Yazıcıoğlu Gümüşhane'de Dualarla, Hatimlerle Anıldı
Büyük Birlik Partisinin (BBP) Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının beşinci yılında Gümüşhane’de dualarla ve hatimlerle anıldı.

Dün akşam namazının ardından Merkez Kemaliye Camiinde düzenlenen mevlid ve hatim duası programına AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, BBP İl Başkanı Rıdvan Taşkın, BBP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Yrd.Doç.Dr. Turgut Şahinöz, Alperen Ocakları yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HERKES BU HADİSENİN AYDINLATILMASINI BEKLİYOR”

Programın ardından bir açıklama yapan BBP Genel Başkan Yardımcı Ünsal Karabulut, “Muhsin Başkanımıza, onunla birlikte hayatını kaybeden Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Pilot Kaya İstektepe kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Yine şehitlerimizi anıyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, 'Bu olayı çözmek bizim namus borcumuzdur' diyen sayın Başbakan yardımcısına, 'Bu olayı devletin içindeki çeteler bu suikastı işlemiştir' diyen sayın Başbakan yardımcısına, sayın Adalet bakanına, hâkimlere, savcılara, yürütmeyi elinde bulunduran herkese sesleniyorum: Başta rahmetli Muhsin başkanımızın değerli ailesi, arkadaşlarımızın aileleri, Büyük Birlik Ailesi, tüm Muhsin Yazıcıoğlu sevenleri, Türkistan coğrafyasındaki bütün kardeşlerimiz ve yüreğinde zerre kadar iman ve adalet duygusu barındıran herkes artık bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyor. Yorulmamızı, usanmamızı, bıkmamızı, korkacağımızı, yılgınlık göstereceğimizi sananlar yalandıklarını bugüne kadar gördükleri gibi bundan sonrada görmeye devam edeceklerdir. Cesaretimiz, kararlılığımız, metanetimiz, sebatımız ve her şeyden önemlisi sabrımız bu hadisenin üzerini örtmeye çalışanların, bu hadiseyi, bu soruşturmayı varsa akamete uğratmaya çalışanların çabalarını ve çırpınışlarını mutlaka yenecektir ve onlara galip gelecektir.” dedi.

Yüreğinde zerre kadar iman ve adalet duygusu barındıran herkesin artık bu hadisenin aydınlatılmasını beklediğini dile getiren Üstündağ, “Yiğit adam, sen şehitliğin bu dünyada kazanılabilecek en büyük zafer olduğunu bilerek, 'bu ülke için mücadele etmek ve şehit olmak başlıca emelimiz ve gurur kaynağımız' diyensin. Ve o emeline ulaştın. Sen 'büyük davalar, yıkılmayacak, yorulmayacak, üşenmeyecek dava adamları ister' diyensin. Sen, 'Biz milliyetçilik söylemini yeni akıllarına getirenlerden değil, ruhumuzla, canımızla, gerçek milliyetçileriz' diyensin. Sen 'şiddete asla tevessül etmeyeceksiniz. Silahınız fikirleriniz olacak, ben bir elinde Kur'an, bir elinde bilgisayar olan gençlik istiyorum' diyerek, fikri, imanı ve bilgiyi bu gençliğe rehber gösterensin. Binler bugün burada, dava arkadaşların bugün burada, sen rahat uyu şehidim. Hayallerin hayalimiz, davan davamız, yolun yolumuzdur. Ruhun şad olsun, mekânın cennet olsun.” diye konuştu.

BBP İl Başkanı Rıdvan Taşkın da acılarının hala dünkü gibi tazeliğini koruduğunu belirterek, hukukun üstünlüğüne güvenen insanlar olarak en kısa zamanda bu olayın aydınlatılmasını istedi.

Mevlid programının ardından cami çıkışında vatandaşlara Yazıcıoğlu posterleri ve tatlı ikram edildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER