Yeni Dünya Vakfı’ndan Bahar Kalkanı Harekatına destek 

Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından İdlib bölgesinde gerçekleştirilen ‘Bahar Kalkanı’ operasyonuna destek verdi.

Yeni Dünya Vakfı’ndan Bahar Kalkanı Harekatına destek 

Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından İdlib bölgesinde gerçekleştirilen ‘Bahar Kalkanı’ operasyonuna destek verdi.

15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen basın açıklamasına Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Temel Özen, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane şubesi yönetim kurulu üyesi Yaşar Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere 2011 senesinde Suriye'de başlayan iç çatışmalarda katil Esed rejimi, onun destekçisi Şii milisler ile rejimin hamisi konumundaki Rusya'nın yapmış olduğu mezalimler sonucu 1 milyondan fazla insan ölmüş 7 milyonun üzerindeki insan da evini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır. Suriye rejiminin ardı arkası kesilmeyen bu insanlık dışı, vahşi saldırıları karşısında Türkiye Cumhuriyeti devleti duyarsız kalmayarak sınırlarını mazlumlara açmış, bütün siyasi ve ekonomik külfeti üstlenerek 4 milyona yakın mülteciye kol kanat gerip bu masum sivillerin katledilmesini önlemiştir. Ancak son günlerde Suriye'de Esed karşıtı muhaliflerin ve sivillerin son yerleşim yeri olarak kalan İdlib şehrine karşı rejimin başlattığı saldırılar, Türkiye sınırına doğru yeni bir mülteci akınım başlatmıştır. Yeni bir insani dramın yaşanmasını önlemek için bölgede bulunan askerlerimize karşı yapılan menfur saldırıda 33 askerimiz şehit düşmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu gelişmeler üzerine 27 Şubat 2020 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli ordusu rejim güçlerine karşı ortaklaşa "Bahar Kalkanı" operasyonunu başlatmıştır. 3000 yıl boyunca tarihin her safhasında mazlumlara kol kanat geren Türk ordusu tarihin kendisine yüklemiş olduğu bu sorumluluktan hiçbir zaman kaçmamış ve bu uğurda canını feda etmekten sakınmamıştır. Şunu belirtmek isteriz ki "İnananlar için zafer kaçınılmazdır". Ordumuzun bu zorlu harekattan alnının akıyla ve zaferle çıkacağına dair inancımız tamdır. Bu süreçte Türk milletinin her ferdi gerek dualarıyla gerekirse de canıyla, kanıyla askerlerinin yanındadır” dedi.

Yeni Dünya Vakfı’nın ordusunun ve milletinin yanında olduğunu kaydeden Şahin, “Yeni Dünya Vakfı olarak bizde bu operasyonda kahraman askerlerimize desteğimizin ve inancımızın tam olduğunu belirtmek isteriz. Dini ve milli değerlerine sahip çıkan gençlere rehberlik etmeyi kendine şiar olarak belirlemiş olan "Yeni Dünya Vakfımız" bu zorlu görevde ordumuzun ve devletimizin yanındadır, içinden geçtiğimiz bu karanlık günlerde siyasi görüşleri, küçük hesapları, kavgaları bir tarafa bırakarak yekvücut olmak bütün milletimizin boynunun borcudur. Bütün siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından ve toplumun her kesiminden gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Son olarak şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyor, yaralı askerlerimizin de kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerinde katıldığı programda şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Alanda bulunan çay ocaklarında oturan vatandaşlar da el açarak dualara hep birlikte “Amin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER