Yeni hastanenin yeni mahkum koğuş ve servisleri açıldı

Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesinde projelendirilip inşaatı tamamlanan mahkum koğuşları ve servisleri, ziyaretçi görüşme odaları ile mahkum bekleme odası Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. 

Yeni hastanenin yeni mahkum koğuş ve servisleri açıldı

Mahkum koğuşlarının faaliyete geçmesi ile birlikte mahkumların ayaktan veya yatarak tedavi hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak, böylece çevre illere sevki yapılmak zorunda olan hasta mahkumlar Gümüşhane ilinde tedavi olabilecekler. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, ceza adalet sistemi temelinde insan olduğunu, bireyi ıslah etme, iyileştirme, yeniden topluma kazandırma amacı olduğunu belirterek “Bu nedenle ceza infaz kurumlarımızda mahkumlara etkili ve en insancıl ıslah işlemleri uygulanmakta, bu kapsamda birçok Bakanlık ve kurumlar ile çeşitli alanlarda protokoller imzalanmıştır. Bu protokoller gereği Gümüşhane Devlet Hastanesince projelendirilip yapımı tamamlanan mahkum koğuşları Cumhuriyet Başsavcılığımızca teslim alınmıştır. Böylece yatarak veya ayakta tedavi görmesi gereken mahkumlarımızın hem başka illere sevki yapılmayacak olup Gümüşhane ilindeki sağlık hizmetlerinden istifade etmeleri sağlanacak hemde sevk işlemlerinden kaynaklı külfetler azalacaktır. Mahkum koğuşlarının yapımında, projelendirilmesinde emeği geçen Gümüşhane Devlet Hastanesi, İI Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 1 yıl Önce

İL imiz Baş savcısı sayın Tuba Ersöz Ünvar in,
"ceza adalet sistemi temelinde insan olduğunu, bireyi ıslah etme, iyileştirme, yeniden topluma kazandırma amacı olduğu" na vurgu yaparak hasta mahkumların tedavileri konusundakı aldığı önlem taktire şayan bir uygulama.
, Evet amaç insanları islah etmek olduğuna göre Bu hizmetin anısına mahkum kader kurbanları son dedece motive olacak bir gün serbes kalınca sanırım o eski kimliklerini hatırlamaz olacaklardır.
Çünkü insanımız vefalıdır kend,ilerine uzatuılan sıcak elleri sıkmasını bilirler ve bundanda çok mutlu olurlar.
başsavcımızda umuyorumki biu hizmeti hayata geçi,rdiği için o da çok mutludur. Yusuf sadık- Emekli Milli Eğitim Müdürü -Yazar

SIRADAKİ HABER