Yeni hastanenin yol sorunu da çözülecek

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, yapımı tamamlandıktan 6 yıl sonra açılan 200 yataklı yeni devlet hastanesinin yol sorunun da çözülmesiyle birlikte artık hastane ile ilgili hiçbir sorunun kalmayacağını söyledi.  

Kent merkezinde 2015 yılında yapımı tamamlanan ancak zemin sorunları nedeniyle açılamayan 200 yataklı yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi uzun süren çalışmaların ardından riskler bertaraf edilerek bugün itibariyle vatandaşlara hizmet vermeye başladı. 

Yeni hastanede yönetimiyle birlikte incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, hastanenin güçlendirme çalışmalarının sona erdiğini ve risk teşkil eden herhangi bir durum kalmadığını söyledi.

“Yaklaşık 4 aydır biz bu hastanenin taşınmasıyla ilgili çalışıyoruz”

Temeli 2012 yılında atılan yeni hastanenin 2017 yılında taşınma işlemleri başlayacağı sırada zaman zemin kayması olayları oluşunca çalışmaların durdurulduğunu hatırlatan Yemenici, “Hastanenizin önüne teknik elemanların da tespitleriyle birlikte güçlendirme yapıldı. Güçlendirme çalışmaları tabi ki sona erdi. Şu anda hastanemizin güçlendirme çalışmalarının kesin kabulleri yapıldı. Yani hastanemizin kaymasıyla ilgili herhangi bir sorun da yok ve ortadan kalktı. Dolayısıyla artık hizmete açılmasına hiçbir engel kalmadı. Yaklaşık 4 aydır biz bu hastanenin taşınmasıyla ilgili çalışıyoruz. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Tabii ki uzun süre kullanılmayan bir hastane olduğundan dolayı bazı eksikliklerin ve yapılması zaman aldı. Yoksa bizim hedefimiz Kasım ayı içerisinde hatta daha önceki beyanatlarımızda Ekim ayı sonu gibi taşınırız demiştik. Fakat bir iki aylık gecikmeyle inşallah 27 Aralık 2021 yılı Pazartesi günü saat 8'de diğer hastanemizdeki poliklinikleri kapatarak yeni hastanemizde bu hizmete başlıyoruz” diye konuştu.  

“Yol sorunu çözülecek”  

Hastaneyle ilgili yol sorunun da çözüleceğini belirten Yemenici, “40 polikliniğimiz bugün itibariyle hizmete hazır hale geldi. Yani her bir hekimimize bir poliklinik hizmete hazır. Dolayısıyla artık vatandaşlarımız hiç beklemeden ya da randevularını ötelemeden en kolay bir şekilde hizmeti burada almış olacak. Gördüğünüz gibi çok güzel, kaliteli, iyi bir hastane. 32 bin metrekare kapalı alanı var. 210 Yataklı 30 yetişkin yoğun bakımı 10 çocuk yoğun bakım olarak 40 yoğun bakımı, 14 diyaliz yatağıyla birlikte 60 tane poliklinik yani ileride hekim sayısı arttığında buranın poliklinik sayısını arttırabiliriz. Hastanemizin buraya kazandırmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Yol sorunu da çözülmüş olacak. Çünkü hem belediyemiz hem valiliğimiz konuyla ilgileniyorlar. Ulaşım konusunu da ben belediyemizin hızlı bir şekilde çözeceğine inanıyorum. Buraya belediye otobüsleri ve minibüsler tabii ki geliyorlar. Ama tabii ki önümüzdeki günlerde buraya yoğun bir vatandaş gelişi personellerimizin girişi olacağından dolayı ulaşım hizmetlerinde en kısa zamanda ben tamamlanacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanmasının ardından zeminindeki sorunlar nedeniyle açılamamış ve zemin güçlendirmesi için yerin altına 15 katlı bina yüksekliğinde diyafram duvarlar yapılmış, hastanenin arkasında bulunan alandan 450 bin metreküp hafriyat alınmış ve ön tarafındaki yamaçta ağırlık yapan molozlar temizlenmişti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2021, 13:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
kendi görüşü
kendi görüşü - 2 yıl Önce

yok canım neye çözüyorsunuz ki gerek yok havadan iner vatandaş ulan atı alan üsküdarı geçti çözseniz ne çözmeseniz ne

Ses ver Gümüşhane
Ses ver Gümüşhane - 2 yıl Önce

Gerçekleri ve doğrular hakkında susma Gümüşhane kendine gel....75 yaşındaki aile büyüklerim oraya nasıl gidecekler benim işlerim yoğun açıklayın Allah aşkına bütün şehir buraya hastane yapılmasına karşı çıktı Gümüşhane spor yeşil saha olmaz dedi oradan biz hastane yaptık... Herşey bitmiş dolmuş eksefer heee varya harbi şehir bunu kabul etti anlaşılıyor... Nerede bu şehrin aklı selim devlet büyükleri ben tek başıma ağlıyorum ben den başka agliyan yoksa kabul. Ama değilse yazıklar olsun susarak bu ezici yükü üstlenmeye gerek yok

Halkı bilgilendirin
Halkı bilgilendirin - 2 yıl Önce

35 yaşında bir birey olarak bu şehirde doğdum Allah nasip ederse burada nefes verecem.. bu yola 3 milyon ödendiği söyleniyor ve acilamadi hastane de aynı muamma birşeyleri halka zorla dayatmak ile olmuyor . Eğer bizim vergimiz ile yapıldı ise sorarım hastane neden sondaj çalışmasi en başta düzgün yapılmadı . Açılamayan yol dediğiniz kıraç taş kayaya yol yapılacak denip 3 milyon bağlandı tek yeşil ağaç olmayan kucburbundikenligi taş dan oluşan bir yer birileri acaba menfaat mi sağladı merak ediyorum . Siz ne derseniz diyin sonra oy şehre alın diyin almıyorum aksine Trabzon alicam veya Arzulara Alaçam hak etmiyor bu şehir bunun kanısındayım

kazanan kim oldu ?
kazanan kim oldu ? - 2 yıl Önce

Yeni açılan devlet hastanesine dün gitmek mecburiyeti doğdu kürtünden gelen yaşlı bir amca ile sohbet etme fırsatı oldu sordum nasıl gelebildin buraya tek başına aynen dert yanarak şunları söyledi kürtünden geldim para merkezden hastaneye para dönüş para bir dahada buraya geleceğime Trabzon'a giderim dedi. insanların zaten ekonomik durumları kötü eski hastaneye herkes yürüme mesafesinde gidip gelirdi yanınada kimseyi alma hissi duymazdı kendi işini halleder gelirdi.Bu insanlar bunu haketmiyor yazık ...

Ozan
Ozan - 2 yıl Önce

Olda sıkıntı varsa Teleferik yada asansör yapılarak ulaşım sağlansın. Hemde tarihe geçer. Başka yerde bu ulaşım yok sanırım.

Bülent
Bülent - 2 yıl Önce

Yeni hastane yapılabilecek en güzel yere yapıldı. Şimdilik biraz yol sorunu var. O sorun da kısa süre içerisinde çözülecektir. Daha yeni açılan bir tesis. Her şeyin mükemmel olması beklenemez. Ulaşım için ilerleyen süreçte dolmuş ve otobüs seferleri mutlaka konulacaktır. Zamanla her şey yerine oturacaktır. Bardağın birazda dolu tarafını görelim. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Mükemmel bir hastane kazandırdılar ilimize. Oraya hastane olur mu diyenlere soruyorum. Trabzon da Kemik hastanesi nerede? Fakülte Hastanesi nerede? Doğum Hastanesi nerede? Kaşüstü hastanesi nerede? Bi kıyaslama yapsınlar. hepsi şehrin dışında veya yüksek kesimlerinde. Mevcut hastanemiz artık yeterli gelmiyordu ve mikrop yuvası haline gelmişti. Birazda yeni yapılan hastaneye sahip çıkalım ve benimseyelim. Varsa eksikleri onlarda zamanla giderilir. Ön yargılı olmayalım.

Ufuksuz
Ufuksuz @Bülent - 2 yıl Önce

Yaptığın yoruma bakılırsa ya ticari taksin var yada dolmuş hattın var hastanenin oraya yapılmasına müsaade edenler gibi yazdın çünkü siz hep cebinizi düşünürsünüz ali veli hasta olmuş parası yokmuş çokta umrunuzda bu şehir sizin gibi ufuksuz insanlar yüzünden gelişmiyor çıkar artık şu at gözlüklerini kabuğunu kır ve il dışı yap ufkun açılsın biraz

Yazar
Yazar @Bülent - 2 yıl Önce

Kemik hastanesi kaç yıllık hastane 1985 yılında açıldı ? Doğum hastanesi 1970 de açıldı sen bardağın dolu tarafi neresi çözemedim senin bardağın dolmaz ..diyorsun ki biz razıyız sen razı isen bende razıyım müslüman isen diyorum ben bir ah edersem sen bin ah et ki anlarsın.mesele yenilik değil yerin baştan sonra yanlış olması Trabzon dediğin şehirde özelinden tut resmisine varana kadar vatandaşin ulaşımı kolay ya biz...

Nekadar para aldin
Nekadar para aldin @Bülent - 2 yıl Önce

Cebine gireni açıkla dostum var bir menfaatin kesin yaptığın yorum hiç altın kalpli değil

Maraba olmaya devam et
Maraba olmaya devam et @Bülent - 2 yıl Önce

Kas üstü dediğin hastanenin açılışını araştır önce sonra yaz... Bos boş yazma Trabzon da yaşıyorum şehre uzaklığı ile ve ulaşım zorlukları ile gündemde . Araştırma hastanesi orası dikkat et normal hastane değil.

Bak isine
Bak isine @Bülent - 2 yıl Önce

Sen at gözünü çıkart bu memlekete bak nüfus almaya başladık bu sehirden

NECMİ YOLAÇAN
NECMİ YOLAÇAN - 2 yıl Önce

Çok acil teleferik gerekli.

NECMİ YOLAÇAN
NECMİ YOLAÇAN - 2 yıl Önce

Ülkemin zavallı insanları.


SIRADAKİ HABER