Yeni Otogar'ın yeri belli oldu

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettikten sonra yeni yapılacak olan otogarın yerini düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Yeni Otogar'ın yeri belli oldu

Başkanlık makamında düzenlediği toplantıda otogar yapılacak yer ve projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Çimen, Yeni Şehir Stadyumu’nun yanında bulunan tepeye yeni otogarın yapılacağını söyledi.

Alanın tahsisini de Belediye adına yaptıklarını ifade eden Başkan Çimen, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'dan otogar projesi için 10 milyon TL para aldım. 2023’te otogar sözümüzü yerine getireceğiz. Gümüşhane tünelinin üzerinde yapacağımız otogarımızın çevre yolu tünellerinde bulunan kavşaktan bağlantısını yapacağız ve alt taraftan da yol bağlantısını yapacağız. Etrafında bulunan arazi üzerine de Sema Doğan Yaşam Alanı gibi bir alan oluşturacağız. Vatandaşlarımız yürüme olarak bile kolay bir şekilde ulaşım sağlayacak. Otogar planımızı hazırlamıştık ama üzerinde biraz daha çalışıp projemizi revize ediyoruz. Yeni otogarımız şehrimizin batı girişinde şehrimizi kucaklamış olacak. Otogarımızı belediyemizi kendi yerine yapmış olacağız. Alandaki tüm zemin etütlerini yapıp ona göre çalışmalarımıza başlayacağız. Jeoloji Mühendislerimizle görüştük alan kayalık olduğu için bir sorun yaşamayacağımız bilgisini verdiler. Yeni otogar çalışmalarını tamamlamamızın ardından otogarımızın önünden teleferik hatta yaparak Süleymaniye Mahallemize bağlantı yapacağız, oradan da bir hatla Canca Kalesine bağlayacağız. 800 metrelik bir teleferik hattı ile Süleymaniye ve Canca kalesine de otogar tarafından ulaşmış olacağız. Bu yıl hızlı bir şekilde bu alanda bulunan kayaları kırıp çalışmalarımızı başlayacağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2023, 13:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
emre ezber
emre ezber - 1 yıl Önce

Hastaneyi dağın bir başına taşıdınız, milletin çilesini görmediniz ki otogarı dağın öteki başına taşıyorsunuz. Yetmez sayın başkanım. Tez zamanda valilik binasını Kuşakkaya tepesine, Emniyet Müdürlüğün binasını Canca kalesinin dibine taşımalısınız. Sayın Başkan, bir sabah 7.30'da makam arabanızla değil dolmuş hattıyla gitmeye çalışın hastaneye ondan sonra bir daha bir düşünün. Dolmuşla gittikten sonra yine de otogarı oraya yapmaya kararlıysanız. Bu da bize yani vatandaşa müstehaktır.

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Şu zamana kadar yapılmış en gülünç proje olur. Büyük şehirlerin bazılarında otogar şehrin dışında evet ama o dış denen yerde 3 gümüşhane kadar insan yaşıyor hastaneyide aynı kıyasla yaptınız, mahvettiniz vesselam..

yorumcu
yorumcu - 1 yıl Önce

ikinci hastane vakası olur :)

NECMETTİN KOZAKLI
NECMETTİN KOZAKLI - 1 yıl Önce

Allah aşkına! insanları yormaktan zevk mi? alıyorsunuz. Bir çok imkanları dar bir şehirde yaşıyoruz, hiç olmazsa belli başlı kurumlara yürüme gitmek nimetinden bizleri mahrum etmeyin. bırakın şu proje proje dayatmalarını.

yorum-29
yorum-29 - 1 yıl Önce

Eski terminalin olduğu yer AVM yapılacak diye boşaltıldı ve yıllardır öylece tek çivi dahi çakılmadan duruyor.Şayet o bölgeye avm yapılmayacaksa fevkalade büyük ve şehre yakışır bir terminal inşa edilebilir.Ayrıca şehrin kaderi niteliğindeki bazı projelerinşehrin her kesimine danışılması gereklidir.

Bir  vatandaş olmak.
Bir vatandaş olmak. - 1 yıl Önce

Hastaneye metrohattı var otogara tramvay olur bir hastane gidişi merkezden bir saat yazık günah .resmen zulüm.

Mahir Araz
Mahir Araz - 1 yıl Önce

Hangisini ysyinladiniz o kadar yazdım.Bos işler bunlar.Suyumu çıktı terminalin.

ibrahim
ibrahim - 1 yıl Önce

pes.


SIRADAKİ HABER