Yeni tünelle Zigana’nın çilesi bitti

Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Zigana Tünelinin açılmasının ardından dev projeyi merak eden vatandaşlar çevre illerden gelerek tünelden geçti.

Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergâhındaki yeni Zigana Tüneli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 

Çift tüp olarak 2x14,5 kilometre uzunluğu ile Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan yeni Zigana Tünelini merak eden vatandaşlar çevre illerden gelerek tünelden geçti. 

Dağ yolunun çok yorucu ve zorluklarla dolu olduğunu söyleyen vatandaşlar tünel ile birlikte dağ çilesinin bittiğini söyledi. Bazı vatandaşlar da tünel önünde durarak hatıra fotoğrafı çekti.

“Dağın çilesi bitti”

Araklı’dan Zigana Tünelini kullanmak için gelen Şükrü Ateş, “Araklı’dan sırf Zigana Tünelini kullanmak ve ziyaret etmek için geldik. Açıldığı gün zamanımız yoktu gelemedik, bugün zamanımız olur olmaz geldik geçtik şimdi de dönüyoruz. Çok güzel harika eskiden Zigana’yı bir günde dolanıyorduk Torul’a iniyorduk şimdi Araklı’dan buraya 1 saatte geldik. Tünel yokken 5 saatlik yoldu burası. Dağın çilesi bitti” dedi.

“Dağ virajlı ve uzundu, tünelin açılması çok iyi oldu”

Bayburt’tan Trabzon’a giden ve Zigana Tünelini ilk kez kullanacak olan Fethi Karadağ, “Bayburt’tan Trabzon’a gidiyorum. Şu anda nasip olursa ilk geçişimiz olacak tabi dağ hem virajlı ve uzundu. Hava şartları da sis olduğu zaman baya bizi rahatsız ediyordu. Nasip olursa şu anda ilk seferimizi yapacağız. Takip ettiğimize göre baya bir rahat olacak bizim için. Geçip göreceğiz artık. Dağda manzarayı yaşamak isteyen yan yoldan girip yine aynı heyecanı yaşar ama ağır taşıtlar ve işi acele olanlar açısından bu tünelin açılması çok iyi oldu” diye konuştu.

Yeni Zigana Tünelinin açılışının ardından bir açıklama yapan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ise dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en uzun tünelini millete kazandırmanın huzuru ve haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Eser siyasetimizin yüz akı, bölgemizin kaderini değiştirecek ve başka imkanların kapısını açacak böylesine devasa bir projenin neticesini gördüğümüz için bahtiyarız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimize olan aşkı ve sevdasının bir timsali olarak karşımızda duran bu gurur abidesi eser, bölgemizin ve ilimizin yarınlara taşıyacak sosyal ekonomik ve ticari anlamda büyük değişim ve gelişimlerin kapısını aralayacaktır. Projeyle Gümüşhaneli vatandaşlarımız güvenli ve kısa ulaşımla 40 dakikada güvenli bir şekilde Trabzon’a ve limana erişme imkanı bulacak. AK iktidarın bir ustalık eseri olarak karşımızda duran ve hayata geçen bu şaheser ile adına türküler yakılan, kış aylarında çile, keder ve gözyaşına dönen çileli yolculukların yaşandığı Zigana Dağı’ndaki zorlu virajlar, AK iktidarımızla geride kaldı. Ülkemizin zorlu virajları geride bıraktığı gibi biz de Gümüşhane olarak artık riskli yolları, zorlu virajları geride bıraktık. Aşılmaz denilen dağları aşıyor, milletimizi, Gümüşhane’mizi bir ustalık eseriyle baş başa bırakıyoruz. İnşallah bu hizmet bölgemizin kaderini değiştirecek, ekonomik ve sosyal anlamda yeni imkanlara kavuşmamıza vesile olacak. Dağların avucundaki şehrimize verdiği önem ve kazandırdığı devasa proje ve imkan için başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Adil Karaismailoğlu’na , Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül’e, Sayın Cihan Pektaş’a, 23.,24., ve 25. dönem milletvekilimiz ve AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanımız Sayın Kemalettin Aydın’a, Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, önceki dönem İl Başkanımız ve Milletvekili adayımız Sayın Av. Celalettin Köse’ye, sayın valilerimize, ismini sayamadığım bir çok siyaset ve devlet adamımıza destek ve emekleri için ayrı ayrı teşekkür ederim. Her zaman ve her koşulda memleket için Doğrusu AK Parti’ diyor, sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
HASAN
HASAN - 13 ay Önce

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.
HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.

SIRADAKİ HABER