Yeni Zigana tüneli tam gaz devam ediyor

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli'nin yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yeni Zigana tüneli tam gaz devam ediyor
Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli'nin yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon tarafındaki girişinden de başlanılan çalışmanın Torul ilçesi Köstere köyü mevkiinde yürütülen ve her iki tüpte de 800 metreye ulaşan çalışmaları Gümüşhane protokolü yerinde inceledi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Torul Belediye Başkan Vekili Hasan Demirci, Ak Parti Torul İlçe Başkanı Metin Yiğit, Torul İl Genel Meclisi üyesi Hayati Topçu ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru ile birlikte tünel inşaatında incelemelerde bulundu.

“DÜNYANIN EN UZUN İKİNCİ TÜNELİ ZİGANA”

Proje müdürü Tarık Eyüpoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Memiş, “Bugün dünyanın en uzun ikinci tüneli olan yeni Zigana Tüneli inşaatını inceledik. Karayolları ve müteahhit firma yetkilileriyle her iki tüpte de 800 metreye gelindiğini gördük. Bizim için hakikaten gurur vesilesi. Özellikle son yıllarda hükümetimizin yapmış olduğu duble yol ve tünel çalışmaları çok önemli. Bizim Trabzon ve Erzurum'la bağlantımızı sağlayacak olan bu tünel Gümüşhane ekonomisine, turizmine, bütün ilçelerine büyük katkı sağlayacak inşallah. Merakla bekliyor, biran önce yapılmasını temenni ediyoruz" dedi.

Projede emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm ilgililere teşekkür eden Vali Memiş, şöyle konuştu: “Bizim için bu tünel çalışması kadar bulunduğumuz noktadan Gümüşhane şehir geçişi de çok önemli. Çevre yolu projesinin 2017 yılının Ağustos ayında bitirilmesi planlanıyor. Şehir geçişi ile beraber neredeyse 1 milyar lira gibi önemli bir rakam. Devletin bölgemizde çok önemli hizmet yaptığını görüyoruz. Bunun için emeği geçenlere Gümüşhane Valisi olarak teşekkür ediyorum."

Yeni Zigana tünelinin Trabzon tarafında da çalışmaların başladığını dile getiren Vali Memiş, çevre yolu ve Zigana tüneli inşaatlarında yaklaşık 450 kişinin çalıştığını belirterek, çalışmaların biran evvel bitirilmesini temenni etti.

Proje müdürü Tarık Eyüpoğlu ise Zigana Tüneli'nin 14 bin 481 metre uzunluğunda olacağını belirterek, “Köstere mevkiinde bin 264 metre kotu, Başarköy vadisinden de bin 15 metre kotundaki Yeni Zigana Tüneli, yüzde 3,30 eğimle tırmanıp yüzde 0,85 eğimle inilecek. Zigana Tüneli boyunca havalandırma amaçlı 3 şaft yapısı inşa edeceğiz. Mevcut Zigana Tüneli yaklaşık bin 800 metreden geçiyor. Yeni Zigana Tüneli ise yaklaşık 800 metre daha düşük kottan yapılıyor. Böylelikle Zigana Dağı yaklaşık 560 metre düşük kottan geçilecek. Tünelin tamamlanmasının ardından yol da 8 kilometre kısalacak” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER