Yeni Zigana Tüneli uzadı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, 12 bin 900 metre olarak ihale edilen yeni Zigana Tünelinin 14 bin metreye çıkarıldığını söyledi.

Yeni Zigana Tüneli uzadı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, 12 bin 900 metre olarak ihale edilen yeni Zigana Tünelinin 14 bin metreye çıkarıldığını söyledi.

Karadeniz'i Kafkaslar'a bağlayacak olan Yeni Zigana Tünelinin Türkiye’nin en uzun tüneli olacağının müjdesini veren Milletvekili Aydın, mahkeme kararı doğrultusunda geçtiğimiz ay 12 bin 900 metre uzunluğunda ihale edilen projede tadilat yapılarak tünelinin 14 bin metreye çıkarıldığını söyledi.

Yeni Zigana Tünelinin Türkiye’nin en uzun tüneli olacağını belirten Milletvekili Aydın, “Yaptığımız proje tadilatıyla Yeni Zigana Tüneli 14 kilometreyi geçti. Yeni Zigana Tüneli, 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli’nden daha büyük olacak” dedi.

Milletvekili Aydın, “Zigana Tüneli için yapılan ihaleye 18 firma teklif vermişti. Bu tekliflerden ilk aşamada 16’sı geçerli bulundu. Daha sonra ise teklifi geçerli olan firmaların bazılarının da dosyalarında eksiklikler olduğu belirtildi ve ihaleye katılan firma sayısı 11’e düştü. Yeterlilik alamayan bir firma mahkemeye başvurdu. Mahkeme firmayı haklı bularak ihaleyi iptal etti. İhalenin iptalinin ardından projede tadilat yaparak tünelin Gümüşhane tarafında bulunan keskin virajlara 2 kilometrelik bir tünel ilave ettik. Kasım ayı içinde de ihale edilecek” diye konuştu.

Yapılacak bu ilave tünellerle yolun daha sağlıklı ve güvenli olacağını söyleyen Milletvekili Aydın, “İhalenin iptal edildiği kararı geldiğinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Feridun Bilgin beyle yeni ihalenin yapılması kararını aldık. Bakanımız gerekli talimatları verdi. Yeni ihalede bir aylık bir gecikme oldu. Bununda nedeni projede yapılan tadilatlar. Projede son düzenlemeleri bu hafta içinde yaptık. 500 milyonun üzerinde bir proje olduğu için ihale tarihi için KİK’ten gün istedik. 10-15 gün içinde KİK İhale tarihi verecek ve süreç kaldığı yerden devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 15:35

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER