Yeşilay 3.olağan genel kurulu yapıldı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi 3. dönem olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Selman Eroğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Yeşilay 3.olağan genel kurulu yapıldı

23 Haziran 2015 tarihinde ilk Genel Kurulu yapılan ve Gümüşhane'de ilk kez kurulan Yeşilay Gümüşhane Şubesi, tüzük gereği 3 yılda bir Ocak ayında yapılması gereken genel kurulu, pandemi nedeniyle İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu genelgeler neticesinde ertelenmişti.

Tarihi Özdenoğlu Konağı’nda gerçekleştirilen genel kurulda üçüncü kez başkan seçilen Selman Eroğlu, yapılan faaliyetler hakkında genel kurul üyelerini bilgilendirdi.

Yaklaşık 6 yıldır yürüttükleri bu ulvi görevde önceliklerinin çocuk ve gençler olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bu bağlamda eğitim faaliyetlerine ve projelere önem verdik. Yeşilayımızın önleyici ve eğitici faaliyetleri kapsamında okullarda, üniversitede, yurtlarda ve kamu kurum ve kuruluşlarda eğitimler verildi ve bilinçlendirici faaliyetler yapıldı.  Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin tüzüğünde yapmış olduğu değişiklikle önleyici ve eğitici faaliyetleri yanında rehabilite edici çalışmalar da eklenmiş oldu. Bu kapsamda tüm illerde olduğu gibi ilimizde de YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) açılmış oldu. En kısa süre içerisinde remi açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayacak olan YEDAM’ın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu zamana kadar hizmetlerinden dolayı eski yönetim kurulu üyelerine teşekkür eder, oluşan yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim” dedi.

Hedeflerinin Gümüşhane'de her evde bir Yeşilay üyesinin olması ve her okulda Yeşilay kulübü kurularak bilinçlendirmenin çok küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmesi olduğunu belirten Selman Eroğlu, 101. yılını kutladıkları bu büyük çınar altında hedeflere hep birlikte ulaşacaklarını belirtti. 

Genel kurulda 2018-2021 dönemlerine ait faaliyet ve denetim kurulu raporları ayrı ayrı genel kurul üyeleri tarafından ibra edildi. Gündem gereği genel kurul üyelerinden dilek ve temenniler dinlendi, fikir ve düşünceler dile getirildi.

Daha sonra yeni seçilen yönetim kurulu ve genel kurul üyeleri hatıra fotoğrafı çekilerek genel kurul tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER