Yeşilay, bağımlılıklara dikkati çekti

Yeşilay Gümüşhane temsilciliği, Yeşilay haftası nedeniyle farklı bir etkinliğe imza attı.

Yeşilay, bağımlılıklara dikkati çekti
Yeşilay Gümüşhane temsilciliği, Yeşilay haftası nedeniyle farklı bir etkinliğe imza attı.

Fatih Parkında kurulan stantlarda sigara, alkol, uyuşturucu, televizyon, internet ve cep telefonu bağımlılığına dikkat çeken Yeşilay, hazırladığı pankartlarla vatandaşları uyardı.

Etkinlikte, sigara, alkol, uyuşturucu, televizyon, internet ve cep telefonu bağımlılığının günümüzde hastalık haline geldiği, çocuklardan erişkinlere kadar her yaş grubunda çok büyük bir problem oluşturduğu ve giderek bağımlıların sayısının giderek arttığı vurgulandı.

Yeşilay İl Temsilcisi Eyyüp Demirel, aile bireylerinin yaşantısını canlandırarak toplumun dikkatini aynı odaya toplayarak sohbet ortamını oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, aile bireylerinin artık aynı evde birbirinden kopuk, aynı evlerde ayrı ayrı yaşadıklarını söyledi.

Bağımlı aile bireylerinin yaşantısını farkındalık oluşturarak anlatmaya çalıştıklarını belirten Demirel, bağımlı ailelerin aynı odada toplanması gerektiğine vurgu yaparak kendilerine müracaat eden bağımlıların iletişim bilgilerini aldıklarını ve onların evlerini ziyaret ederek sorunlarının çözümünde katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu bağımlılıklardan kurtulma proje çalışmalarının planlandığını kaydeden Demirel, televizyon, internet ve cep telefonunun yanlış kullanımı engellemenin yolunun onları yasaklamak yerine kullanımlarına sınırlar getirmek olduğunun altını çizdi.

Demirel, “Bu sınır gerek zaman gerek içerik olarak ele alınmalı günde bir saatten daha çok bilgisayara ve televizyona cep telefonuna yönelmelerine izin verilmemelidir. Onlarla birlikte oturulup bir plan yapılmalı bilgisayara ve televizyona, cep telefonuna ayıracakları saatleri kontrol altına almaya çalışmalıdır.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER