Yeşilay Başkanı Eroğlu Kampüs FM’e konuk oldu

Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden birisi olan Kampüs FM’de “Gümüşhane’de Gündem” adlı programa konuk oldu.

Yeşilay Başkanı Eroğlu Kampüs FM’e konuk oldu

İnternet üzerinden yayın yapan radyoda her hafta perşembe günleri Yaprak Lötek ve Burak Buğra Üzüm’ün hazırladığı programın bu haftaki konuğu Yeşilay Gümüşhane şube Başkanı Selman Eroğlu oldu. 

Sunucu Yaprak Lötek’in sorusu üzerine Yeşilay’dan bahseden Eroğlu, Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu, hatta birkaç yıl öncesine kadar dünyada bağımlılıkla mücadele eden tek sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydetti.

Yeşilay’ın Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulduğunu ifade eden Eroğlu, kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay'ın da tüzüğünde çalışma alanlarının çeşitlendiğini, alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığının da Yeşilay'ın mücadele alanına dahil olduğunu söyledi.

Sunucu Lötek’in Yeşilay’ın çalışmalarıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Eroğlu, kurumsal projeler, destek programları ve yarışmalar başlığı adı altında üçe ayrılan çalışmalardan bahsetti.

Bağımlılıklarla mücadelede etkin olabilmek için Yeşilay’ın destek programları olduğunu, bu doğrultuda meslek edinme, yaşam becerileri kazanma, bağımlılıktan kurtulmak için yetişkin ve gençlere yönelik çalışmaların desteklendiğini ifade eden Eroğlu, kontrolsüzce kullanılan her madde ya da gerçekleştirilen her davranışın bağımlılık oluşturma riski taşıdığını, bilinen bağımlılıkların haricinde son zamanlarda teknoloji bağımlılığının da sıkça görülmeye başlandığını söyledi.

Haber: Burak Buğra Üzüm

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER